Salut

Estats Units

L’epidemiòleg en cap dels EUA, Anthony Fauci, deixa el càrrec

El relleu a la direcció de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses es produirà al desembre

El veterà immunòleg, de 81 anys, assegura que no es jubila i que continuarà treballant per la ciència i la sanitat pública

L’epidemiòleg en cap dels Estats Units d’Amèrica (EUA) i cara visible de la resposta del país a la pandèmia de Covid-19, Anthony Fauci, deixarà el càrrec en els propers mesos.

En un comunicat, l’expert ha anunciat que al desembre renunciarà a la direcció de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID), la prefectura del Laboratori d’Immunoregulació del NIAID i el seu càrrec d’assessor mèdic en cap de l’actual president, el demòcrata Joe Biden.

Fauci ha assegurat que té la intenció d’aprofitar allò que ha après per continuar contribuint a l’avenç de la ciència i de la sanitat pública. “Encara que deixo el meu actual lloc, no em jubilo. Després de més de 50 anys de servei governamental, planejo seguir la següent fase de la meva carrera quan encara tinc tanta energia i passió pel meu àmbit”, ha explicat el metge especialitzat en immunologia, de 81 anys.

En els seus 38 anys al capdavant del NIAID, Fauci ha assessorat set mandataris, començant pel republicà Ronald Reagan (1981-1989). També ha treballat amb el republicà Donald Trump (2017-2021), amb qui va mantenir notòries divergències sobre l’estratègia per combatre la pandèmia de Covid-19.

En la seva trajectòria l’immunòleg s’ha enfrontat a problemàtiques que han abastat des del VIH/Sida fins a diverses epidèmies de grip aviària.

Des de l’aparició de la Covid-19 ha esdevingut la cara més popular de l’emergència sanitària als Estats Units, amb nombroses intervencions en programes de ràdio i televisió per respondre dubtes i intentar combatre la desinformació que circula sobre la pandèmia.

“Gràcies al poder de la ciència i a les inversions en recerca i innovació, el món ha pogut combatre malalties mortals i ajudar a salvar vides a tot el planeta. Estic orgullós d’haver estat part d’aquest important treball i espero ajudar a continuar fent-ho en el futur”, ha destacat en la seva nota.

En una entrevista el passat 18 de juliol al digital Politico, Fauci ja havia avançat que planejava deixar el lloc abans que el 2024 acabi el mandat de Biden. “Si algú diu: Marxaràs quan ja no hi hagi Covid, llavors tindré 105 anys. Crec que viurem amb això”, va assenyalar aleshores.

Amb Biden, que va arribar a la Casa Blanca el 2021, va coincidir per primera vegada quan aquest últim era vicepresident sota el segon i últim mandat de Barack Obama (2009-2017).

“El coneguis personalment o no, ha arribat a les vides de tots els nord-americans a través del seu treball. Transmeto el meu més profund agraïment pel seu servei públic. Estats Units és més fort, més resilient i més saludable gràcies a ell”, ha assenyalat Biden en un comunicat després de l’anunci de la retirada de Fauci.

Biden ha recordat que Fauci va rebre el 2008 la Medalla Presidencial de la Llibertat, la màxima distinció civil dels Estats Units, i ha lloat el seu compromís amb el treball, la seva “integritat científica” i la seva energia “inigualable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona