Salut

Els casos de covid creixen un 31 %, però les UCI segueixen estables

Els diagnòstics a l’atenció primària passa de 3.611 a 4.757 en els últims set dies

Els diagnòstics de covid en l’atenció primària han augmentat un 31 % en l’última setmana a Catalunya, fins als 4.757 casos, però les UCI segueixen estables en registres mínims, amb un lleuger descens fins als 13 crítics.

Octubre és un mes de creixement de virus i totes les infeccions respiratòries agudes augmenten la seva incidència a Catalunya, inclosa la covid.

Segons les dades actualitzades aquest dimarts del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (SIVIC), els diagnòstics de covid en l’atenció primària han passat dels 3.611 positius de la setmana anterior als 4.757 casos d’aquests últims set dies (fins a diumenge), la qual cosa representa un increment del 31 %. Cal recordar que ara només es fan proves diagnòstiques a persones vulnerables i més grans de 60 anys.

Als hospitals també augmenta el nombre d’ingressats amb covid, que pugen de 400 a 440 hospitalitzats, però en les UCI en canvi no es registra una pujada, sinó que baixen lleument els crítics, de 16 a 13, encara en registres mínims de tota la pandèmia (la xifra més baixa és 9 pacients, a principis de setembre).

D’entre tots els ingressats, el 77 % té més de 59 anys, per aquest motiu, des d’aquest passat dilluns, tots els catalans que es troben en aquesta franja d’edat ja poden demanar cita per vacunar-se amb la segona dosi de reforç contra el SARS-COV-2.

La mortalitat per covid es manté en nivells molt baixos, amb 10 morts en els últims set dies.

L’estimació de la taxa setmanal global per covid augmenta lleugerament amb 65 casos per 100.000 habitants.

La variant òmicron, per la qual ja s’han adaptat les vacunes de la segona dosi de reforç que s’estan administrant als majors, representa gairebé el 100 % de les mostres seqüenciades, sent la BA.5 la majoritària.

La grip, baixa

D’altra banda, la incidència de la grip mostra un lleuger descens i segueix en nivells de circulació baixos.

El virus respiratori sincitial (VRS) té una marcada tendència ascendent en tots els grups, especialment en menors de dos anys, franja en la qual és freqüent que provoqui bronquiolitis.

Per la seva banda, el rinovirus, que causa el refredat comú, registra un lleuger descens, encara que continua sent el virus que més està circulant, doncs representa el 38 % de les mostres preses i analitzades pel sistema sentinella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]