Salut

El CAP Casernes substituirà la Fira de Barcelona com a punt de vacunació complementari contra la covid

El recinte firal ha actuat durant el 2022 com a espai de suport als centres d’atenció primària

Des que va obrir l’abril del 2021 s’hi han administrat unes 1.400.000 dosis

El CAP Casernes, al barri de Sant Andreu, agafarà el relleu de la Fira de Barcelona com a punt de vacunació complementari contra la covid a partir de principis de gener. No obstant això, les persones cridades a vacunar-se contra la grip i la covi-19 --que són les majors de 60 anys, les persones amb condicions de salut de risc, les dones embarassades, les persones amb immunosupressió i els professionals sanitaris i sociosanitaris, incloent el personal de residències--, poden continuar demanant cita a citasalut.gencat.cat i lamevasalut.gencat.cat per vacunar-se al seu centre d’atenció primària (CAP) de referència, com ha estat des de tota la campanya de tardor 2022.

Aquest dilluns és l’últim dia de funcionament del punt de vacunació poblacional ubicat a Fira de Barcelona. Aquest punt es va obrir el 26 d’abril de 2021 per una prova pilot amb 1.000 dosis administrades, i a partir del 4 de maig de 2021 de forma continuada. Des de l’inici de la campanya de tardor de 2022 ha jugat un paper complementari, ja que la vacunació es fa a través dels centres d’atenció primària (CAP) de tot Catalunya. El de la Fira va ser el primer punt de vacunació massiu que es va obrir a la ciutat de Barcelona i fins aquest dilluns s’hi han administrat unes 1.400.000 dosis. El rècord de persones vacunades en un sol dia a Fira de Barcelona es va produir el 2 de juliol de 2021, amb 12.200 dosis administrades.

Durant els mesos de màxima activitat, el centre ha disposat de fins a 53 punts de vacunació, fet que ha permès administrar les dosis en funció de les necessitats de cada moment. 12 d’aquests punts han estat habilitats per la vacunació infantil de 5 a 11 anys d’edat, amb una entrada diferenciada dels adults. Des d’aquest darrer estiu, el punt de Fira de Barcelona ha jugat també un paper important en la vacunació contra la verola del mico i a més ha actuat com a punt de suport i acollida sanitària per a les persones refugiades de la guerra a Ucraïna.

El recinte destinat a la vacunació de Fira ha disposat de 5.000 metres quadrats amb sostres de cinc metres d’alçada, un espai que ha estat preparat per habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells, amb una amplitud que ha facilitat la renovació adequada d’aire en funció de l’aforament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona