Salut

Coronavirus

Condemnats diversos membres de la branca japonesa QAnon per obstruir vacunacions

Un tribunal de Tòquio imposa penes de 10 a 18 mesos a cinc integrants del grup

Els membres de YamatoQ van irrompre a principis d’any a diversos centres de vacunació contra la Covid-19

Diversos membres de l’autoproclamada branca japonesa del grup conspiranoic nord-americà QAnon, YamatoQ, han estat condemnats aquest dijous per irrompre en centres de vacunació contra la Covid-19 a principis d’any per obstaculitzar les injeccions.

El tribunal del districte de Tòquio ha trobat culpables cinc membres del grup, entre ells el seu líder, Hiroyuki Kuraoka, de 44 anys, i els ha imposat penes de presó d’entre 18 i 10 mesos, suspesa tres anys, per violació d’establiments oberts al públic.

Els condemnats formen part del grup de persones que van irrompre a principis d’any a diversos centres de vacunació de la Covid-19 cridant consignes com “la vacunació és un delicte”. Els implicats s’hi van quedar en alguns casos durant més d’una hora i van obstaculitzar la tasca que s’hi feia.

El jutge Kiichi Hiraide assenyala en la sentència que Kuraoka, al qual se li ha imposat la pena més alta, va exercir un paper de lideratge en l’incident i va ser el principal responsable.

Segons el magistrat,els actes del grup “van ser premeditats i van pertorbar molt la pau als centres de vacunació”. Hiraide considera que els condemnats no poden eludir la seva culpa perquè “van cometre el delicte d’intentar imposar les seves opinions als altres”, segons detalls de la resolució recollides per l’agència de notícies Kyodo.

YamatoQ ha lliurat una campanya contra la vacunació de la Covid-19 al Japó i ha organitzat mítings en els quals nega l’existència del patogen.

El conjunt ha convocat concentracions simultànies a diferents zones del país durant l’any i utilitza les xarxes socials per promocionar les seves activitats i difondre informació falsa, al·legant falta de transparència sobre la composició de les vacunes contra el coronavirus, que consideren que són perilloses.

A la seva pàgina web YamatoQ es descriu com a adscrit “sota la mateixa bandera de l’anomenada Q”, l’abreviació amb la qual es coneix la teoria de la conspiració QAnon, i de la qual, afegeix, formen part “pioners” com l’expresident dels EUA Donald Trump i “molts barrets blancs”, en referència als seguidors del polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar