Salut

Grip, bronquiolitis i covid, en descens

La primària diagnostica 5.739 casos de grip la darrera setmana i se supera el pic de contagis

Hi ha 651 persones ingressades amb coronavirus, 30 a les UCI

Catalunya ha superat el pic epidèmic de la grip i descendeixen els casos, igual que la resta de virus respiratoris, com la covid, que també disminueix la seva incidència, amb 68 hospitalitzats menys que la setmana passada, encara que ha causat la mort de nou persones en els últims set dies. La bronquiolitis també es manté a la baixa i registra 703 diagnòstics. La setmana anterior van ser 773.

Segons les dades dels indicadors epidemiològics publicats aquest dimarts pel Departament de Salut, en la setmana del 26 de desembre de 2022 a l’1 de gener de 2023 la incidència del conjunt de les infeccions respiratòries agudes (IRA) es manté en descens, amb una taxa de 688 afectats per cada 100.000 habitants.

En el cas de la grip, encara el virus més freqüent, l’atenció primària ha diagnosticat 5.739 casos de grip entre el 26 de desembre i l’1 de gener. La setmana anterior, entre el 19 i el 25 de desembre, es van diagnosticar 8.290 casos. Pel que fa a la covid-19, se n’han diagnosticat 2.569 casos nous a la primària, 4.415 la setmana anterior. Hi ha 651 persones ingressades amb coronavirus (719 la setmana anterior) i 30 pacients a les UCI per covid-19 (45 la setmana anterior). La bronquiolitis manté el descens i registra 703 diagnòstics (773 la setmana anterior).

Aquestes dades poden estar una mica condicionades per les festes de Nadal, quan les persones solen tenir menys contacte amb el sistema sanitari.

Aquesta setmana la cobertura de la vacunació contra la covid-19 arriba al 76 % en els majors de 80 anys i al 55% de totes les persones de 60 anys o més, encara que ahir la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va admetre que la vacunació contra la covid dels majors de 60 anys a Catalunya és “millorable”. La cobertura de vacunació antigripal és molt similar: d’un 70% en els majors de 80 anys i un 52% de totes les persones de 60 anys o més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona