Salut

salut

Primer trasplantament de pulmons robòtic del món sense obrir el tòrax

L’hospital Vall d’Hebron ha fet el primer trasplantament pulmonar completament robòtic del món i sense obrir el tòrax. El centre ha culminat amb èxit la intervenció amb la creació d’una nova via d’accés a la part inferior de l’estern, per on s’han tret els pulmons malalts i s’han introduït els nous, amb una incisió de només vuit centímetres. És la primera vegada que no ha calgut fer una gran obertura separant les costelles i obrint el tòrax, que fins ara era l’única opció disponible.

El Vall d’Hebron va fer pública ahir aquesta fita, de la qual es va beneficiar un pacient de 65 anys que necessitava el trasplantament d’un pulmó a causa d’una fibrosi pulmonar. És una tècnica molt menys invasiva i que redueix les complicacions postoperatòries.

El cap del servei de cirurgia toràcica i trasplantament pulmonar de l’hospital universitari Vall d’Hebron, el doctor Albert Jauregui, va assegurar que “aquesta nova tècnica quirúrgica permet tallar únicament un tram petit de pell, greixos i músculs, una ferida que tanca amb facilitat, molt més segura i que en aquest primer pacient pràcticament no ha produït dolor”. “Es tracta d’una fita històrica que creiem que millorarà la vida de milers de pacients”, va afirmar.

La cirurgia robòtica en el trasplantament de pulmó només té un precedent, tot i que menys ambiciós, a l’hospital Cedars-Sinai de Los Angeles, als Estats Units, en què l’any passat només es va utilitzar aquesta tècnica en una part del trasplantament. La resta de l’operació nes va fer de la manera tradicional, separant les costelles.

Segons Jauregui, feia temps que pensaven com podien fer que aquesta cirurgia fos “menys invasiva” i va ser el doctor Íñigo Royo Crespo qui va tenir la idea d’explorar una nova via d’accés que ja s’utilitza per operar el càncer de pulmó i la glàndula timus i que ha estat un èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal de fra Octavi Vilà com a bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES