Salut

estats units

Els EUA aproven la primera píndola anticonceptiva sense recepta mèdica

El medicament podrà comprar-se en diferents tipus de comerços, des de parafarmàcies a supermercats, o per internet

L’Administració de Fàrmacs i Aliments dels Estats Units (FDA) ha aprovat aquest dijous la primera píndola anticonceptiva que podrà adquirir-se sense recepta mèdica al país, va informar aquest organisme en un comunicat.

L’aprovació permetrà l’accés a aquest mètode anticonceptiu a milions de persones als Estats Units, segons va recalcar la doctora Patrizia Cavazzoni, directora del Centre d’Avaluació i Recerca de Medicaments de la FDA, qui va subratllar que aquesta píndola és “segura” i “més efectiva” que molts dels mètodes sense recepta que s’utilitzen per a evitar embarassos no desitjats.

El medicament podrà comprar-se en diferents tipus de comerços, des de parafarmàcies a supermercats, igual que per internet.

La data de la seva comercialització i el preu serà determinat pel fabricant d’aquesta píndola, denominada Opill, detalla el comunicat, que subratlla la importància d’aprovar aquest medicament perquè “redueix les barreres d’accés” a aquest mètode anticonceptiu i permet aconseguir-lo sense necessitat d’acudir al metge.

L’eficàcia de la píndola es va establir ja quan va ser fabricada per al seu ús amb recepta en 1973. La farmacèutica HRA Pharma va sol·licitar l’aprovació del seu ús sense recepta i per a ser aprovat va haver de demostrar que el producte es pot fer servir de manera segura i efectiva sense necessitat d’assistència del personal sanitari. Els estudis han demostrat que la informació que facilitava aquest medicament era alta i suficient per al consumidor.

La decisió de la FDA compta amb el suport de la comunitat mèdica, com el mostren informes del Col·legi Estatunidenc de Obstetres i Ginecòlegs, l’Associació Mèdica Estatunidenca i l’Acadèmia de Metges de Família Estatunidenca, segons va subratllar en un comunicat Planned Parenthod, l’organització que disposa de la xarxa més gran de clíniques de salut reproductiva del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona