Salut

Comença la immunització dels nadons per evitar bronquiolitis

Els nascuts d’abril a setembre reben l’anticòs contra el virus respiratori sincicial (VRS) al CAP

Els que neixin a partir d’ara seran vacunats a l’hospital

En marxa la primera campanya d’immunització contra el virus respiratori sincicial (VRS), el principal causant de la bronquiolitis en infants. Els nadons que neixin a partir d’ara sortiran de l’hospital amb la vacuna posada. En canvi, les criatures nascudes entre l’abril i el setembre, rebran l’anticòs als centres d’atenció primària (CAP). En concret, els pares rebran un SMS en els propers dies per a citar-los. Segons el conseller de Salut, Manel Balcells, el VRS és una de les principals causa d’hospitalització de les criatures més petites i genera “molta angoixa”, entre les famílies. Segons els estudis, l’anticòs que s’administra als infants té una eficàcia del 80% per evitar els ingressos a l’hospital.

La immunització dels nadons de fins a 6 mesos contra la bronquiolitis és una de les novetats que presenta aquest any el calendari de vacunació. L’hivern passat la incidència va ser molt alta, el que es va traduir en un augment dels ingressos hospitalaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia