Salut

salut

França prohibirà fumar en platges, parcs i al voltant dels centres escolars

França ampliarà les prohibicions del tabac a espais públics com les platges, els parcs, els boscos i els voltants d’institucions públiques com els centres escolars, dins d’un pla que inclou a més fortes pujades del preu dels paquets de cigarrets en els pròxims anys.

“Les prohibicions de fumar i les pujades de preu funcionen. Sobre això hi ha consens científic a escala mundial”, ha destacat aquest dimarts el ministre francès de Sanitat, Aurelien Rousseau, en la presentació d’un nou Programa Nacional de Lluita contra el Tabaquisme.

Rousseau ha anunciat que el preu del paquet de cigarrets, que ara es ven a França a 11 euros en el cas de les principals marques, augmentarà fins a 12 euros al començament de 2025 i a 13 euros durant el 2026. Cal tenir en compte que el preu mitjà era de 3,20 l’any 2000 i va pujar progressivament a 5 euros en 2005, a 7 en 2014 i a 10 en 2020.

L’augment de preus “és la mesura més eficaç contra el tabac, segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut) i segons els principals estudis independents”, ha assenyalat el ministre. A aquest respecte va destacar que les pujades dels últims anys ja han aconseguit que l’hàbit de fumar descendeixi també entre les categories socials menys afavorides, alguna cosa que no ocorria anteriorment.

Una altra de les mesures estrelles d’aquest nou programa antitabac per al període 2023-2027 és la prohibició dels cigarrets electrònics d’un sol ús que, segons el ministre, són “una aberració per a la salut i una aberració per al medi ambient”.

Rousseau té intenció de limitar les aromes d’aquests dispositius electrònics i imposar un format neutre per a evitar que les marques intentin diferenciar-se amb formes atractives.

El tabac és la primera causa de mortalitat evitable a França, la primera de mortalitat per càncer i també la primera de mortalitat per als menors de 65 anys. Se li atribueixen 75.000 morts a l’any, gairebé una de cada vuit.

Rousseau ha assenyalat que el seu objectiu és aconseguir “una generació sense tabac en l’horitzó de 2030-2032”. El ministre de Sanitat ha dit que aquest nou pla serà ja un assoliment si s’aconsegueix reduir en 50 o 100 al dia les morts per tabac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella