Salut

societat

Girona participarà en la Marató de Donants de Sang de l’11 al 19 de gener

Es podrà anar a donar a l’Hospital Josep Trueta i el 12 de gener al Saló de Descans del Teatre Municipal

Girona participarà en la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que tindrà lloc de l’onze al dinou de gener a l’Hospital Josep Trueta, com a punt central de les comarques gironines. Enguany, s’espera que al voltant de 10.000 persones vagin a donar sang als principals hospitals catalans, inclòs el centre sanitari gironí. L’objectiu és aconseguir remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festivitats d’aquest Nadal. Per poder anar a donar sang s’ha de demanar cita prèvia a través de la pàgina web donarsang.cat.

A banda del Trueta, també s’ha organitzat una donació el 12 de gener al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. En paral·lel, hi haurà vuit punts més repartits pel territori gironí: Tossa de Mar, Celrà, Lladó, Campdevànol, Roses, Bàscara, Olot i Lloret de Mar. En aquest sentit, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha assegurat durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí que “a Girona volem aconseguir aquest 2024 més de 30.000 donacions. Els municipis es construeixen no només amb la feina de les institucions, sinó sobretot amb allò que fa la gent en el seu dia a dia. Estem convençuts que la ciutadania s’hi bolcarà i donarà sang”.

D’aquesta manera, sota el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató d’enguany posa el punt de mira en el gest de donar com un acte d’altruisme col·lectiu que uneix persones donants i receptores amb un mateix objectiu. Per això, es fa una crida a venir a donar i implicar-hi la família, les amistats, els companys i les companyes de feina, els equips esportius o els veïns. Pel que fa a les dades de donacions dels últims anys a Girona, el 2023 es van fer 29.348 donacions; el 2022, la xifra es va enfilar fins a les 30.550, i el 2021, se’n van fer 28.577.

A més, aquest any la Marató impulsa una iniciativa pionera que és la construcció d’un monument que serà el primer pilar casteller digital que es faci a Catalunya. Aquest, estarà ubicat permanentment al centre neuràlgic dels quatre municipis catalans, davant dels ajuntaments. En el cas de Girona estarà col·locat virtualment a la plaça del Vi. Aquest castell, que sumarà les donacions finals de la Marató, s’inaugurarà el dilluns 22 de gener a les 11.30 h a Tarragona. Serà un monument virtual, que es podrà escanejar amb el mòbil, i dinàmic, ja que s’anirà omplint de color vermell amb cada donació que es faci arreu de Catalunya durant els sis primers mesos de l’any, fins al 14 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Donant de Sang. Es preveu que el projecte finalitzi amb la totalitat del monument tintat de vermell, fet que s’aconseguiria amb una fita de 130.000 donacions.

Aquest 2024 més de 70.000 persones ingressades als centres hospitalaris de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang. El cert és que aquest any caldran més de 260.000 donacions per cobrir aquestes necessitats dels pacients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva