Salut

Salut

L’Oncotrail finançarà recerca per a la diagnosi precoç del càncer de pàncrees

La Fundació Oncolliga Girona finançarà amb 90.000 euros un projecte de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona que té com a objectiu validar una signatura metabolòmica per al diagnòstic precoç del càncer de pàncrees. Els fons per finançar aquesta investigació provindran dels donatius recaptats amb la prova solidària Oncotrail, amb dues aportacions de 45.000 euros corresponents a les edicions 2023 i 2024. Bona part de la presentació s’ha dedicat a explicar amb detall com s’han aplicat els 388.845 euros que es van recaptar en l’edició del 2023 gràcies als donatius dels equips participants.

El gruix més important dels fons recollits (145.653,8 euros) s’ha destinat als hospitals gironins i l’ICO Girona per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer. Una altra part dels donatius (45.000 euros) seran la primera aportació al projecte de recerca sobre el càncer de pàncrees que du a terme un equip d’investigadors de l’IDIBGI defensat pel doctor Ernest Castro, adjunt de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Trueta.

La tercera beneficiada pels donatius d’Oncotrail serà la mateixa Fundació Oncolliga Girona. Una part dels fons (15.000 euros) es destinaran al finançament dels programes d’Assessorament en Nutrició i Càncer i Sexualitat a Clínica Oncològica que es van engegar l’any passat; una altra partida (22.905 euros) a l’adquisició de 25 llits articulats per fer front al creixement de la demanda d’aquest material dins del servei de préstec a domicili que ofereix l’entitat; i la resta (114.443,13 euros) a donar continuïtat a la resta de serveis assistencials que s’ofereix als pacients oncològics i familiars: suport psicològic, fisioteràpia, estètica oncològica, banc de perruques, etc.

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i, gràcies a la col·laboració de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició, l’any 2013, fins ara, s’han recollit 2.360.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona