Salut

SALUT

Renoven l’atenció a domicili de malalties avançades al Maresme i a la Selva Marítima

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha renovat un any més el programa d’atenció a domicili per a persones amb malalties avançades. Es tracta del Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID), desplegat el 2012 a l’Alt Maresme i posteriorment a la Selva Marítima, que ha atès l’any 2023, 107 persones, xifra que representa el 29,3% dels pacients inclosos dins el Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES) i que inclou persones que requereixen cures pal·liatives o bé atenció a malaltia crònica avançada. El programa es porta a terme gràcies al finançament de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), la Fundació Oncolliga Barcelona i la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, a més, del suport de diferents ajuntaments. En el cas de l’Alt Maresme: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Canet, Sant Pol, Calella, Pineda, Santa Susanna, Tordera, Malgrat, Palafolls i Lloret de Mar pel que fa a la Selva Marítima. El servei ofereix suport a la persona que pateix la malaltia en tasques com la higiene, alimentació, cures no complexes o l’acompanyament, així com suport emocional a la família.

D’altra banda, la Corporació també ha renovat el Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH), desplegat el 2016 a l’Alt Maresme que el 2023 ha atès 142 persones. Aquests dos programes han donat servei a un total de 250 pacients del territori que ho han requerit.

En aquest segon cas, el serveu funciona per donar resposta a les persones que per un motiu de salut han estat ingressades i han patit una davallada funcional que els impedeix, un cop han rebut l’alta hospitalària, desenvolupar les tasques domèstiques amb normalitat (higiene personal, fer la compra, cuinar o portar el control de la medicació). Per això, necessiten suport al seu domicili fins que s’hagin recuperat i puguin tornar a valdre’s per elles mateixes.

Actualment, aquest programa es desplega a Sant Pol de Mar, Calella, Pineda i Tordera, gràcies als acords amb els respectius ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins