Salut

SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’hospital Universitari de Bellvitge ha fet la primera reducció d’estómac amb cirurgia robòtica de Catalunya. La intervenció, liderada per Claudio Lazzara, coordinador de la unitat de cirurgia bariàtrica, i Lucía Sobrino, s’ha fet mitjançant el robot Da Vinci i ha permès que el pacient hagi estat donat d’alta 72 hores després sense incidències. Aquesta intervenció s’utilitza en casos d’obesitat mòrbida i consisteix a reduir un 80% de l’estómac i connectar-lo amb l’intestí prim.

La intervenció consta de dues grans fases. En una primera, s’extirpa gran part de l’estómac per aconseguir un tub d’uns dos centímetres de diàmetre aproximadament que faciliti una major sensació de sacietat i, alhora, una menor capacitat gàstrica, que redueix la ingesta d’aliments. En la segona fase, es connecta l’estómac amb la part final de l’intestí prim, amb l’objectiu de reduir l’absorció de nutrients, proteïnes i greixos.

El bon resultat del procediment obre l’horitzó cap a una major utilització de la plataforma robòtica en cirurgies de reconstrucció de l’aparell digestiu. Gairebé totes les cirurgies bariàtriques es fan per via laparoscòpia (accés mínimament invasiu), que permet la recuperació ràpida dels pacients, un millor control del dolor postoperatori i mobilització ràpida, amb una estada hospitalària mitjana de 48 hores.

La unitat de cirurgia bariàtrica i metabòlica de l’hospital Universitari de Bellvitge està formada per un equip multidisciplinari que té el mèrit de ser el que ha fet més cirurgies bariàtriques i metabòliques (més de 1.500) els darrers cinc anys a l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós
societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

Mollet del Vallès
societat

Nova aturada no programada de la central nuclear d’Ascó I

Ascó

Pepita Perich tanca una etapa liderant la Fundació Ramon Noguera

girona
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona

El Banc dels Aliments atén un 3,3% menys de persones vulnerables

GIRONA

Beques a la Garrotxa per impulsar la formació dels joves

olot

El Clínic presenta un dispositiu sense fils per prevenir la mort sobtada

Barcelona