Salut

SALUT

Principi d’entesa perquè l’Hospital de Mataró no tanqui pediatria a l’estiu

L’empresa ha proposat als metges reestructurar temporalment l’organització del servei

El centre sanitari havia plantejat derivar el servei a Can Ruti de Badalona per manca d’especialistes

Els especialistes del servei de pediatria de l’Hospital de Mataró, representats per Metges de Catalunya (MC), s’han reunit aquest divendres amb la direcció del centre per estudiar la possibilitat de reestructurar temporalment l’organització del servei, per tal de fer front a la manca de professionals que pateix des de principis d’any, segons informa l’entitat en un comunicat. La proposta traslladada per l’empresa contempla una jornada de treball organitzada per torns de 12 hores, previsiblement fins a mitjans d’octubre, i el tancament d’uns set llits d’ingrés pediàtric. Així, l’hospital continuaria assumint els ingressos relacionats amb patologies menors i de curta durada i derivaria a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona els casos d’alta complexitat i llarga durada, que ja es fa actualment. L’atenció urgent se seguirà prestant amb normalitat a l’hospital mataroní. Aquesta reorganització transitòria es troba a l’espera que la propera setmana la direcció presenti la seva proposta per escrit perquè rebi l’aval dels serveis jurídics del sindicat mèdic.

Davant d’aquesta situació, MC ha demanat que el canvi de condicions de treball sigui el “menys lesiu possible”, respectant tots els drets laborals i mantenint els mateixos nivells retributius, i que es prolongui durant el “mínim temps necessari”. En aquest sentit, la direcció hospitalària ha assegurat que activarà un procés de selecció per contractar set nous pediatres. El sindicat ha reclamat que la incorporació d’aquests professionals s’acceleri per cobrir les vacants “tan aviat com es pugui”, i ha demanat que les ofertes de feina incloguin condicions atractives perquè “despertin l’interès dels pediatres”.

Per fer front a la demanda assistencial i cobrir tot el servei i les guàrdies, l’Hospital de Mataró necessita una trentena de pediatres, dels quals ara només n’hi ha 23. Si bé aquest centre ha arribat a una situació límit, MC recorda que la manca de pediatres afecta la majoria d’hospitals i centres d’atenció primària catalans. “Els serveis es mantenen pel sobreesforç i les hores que hi posen els especialistes, però això és insostenible en el temps”, remarca l’organització que situa el problema en la sobrecàrrega de treball, els excessos de jornada i les dificultats de conciliació dels pediatres. “Si no milloren les condicions arreu, demà serà un altre hospital el que tindrà el mateix problema”, ha destacat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.