Salut

SALUT

La descongestió del Parc Taulí inclou la Clínica del Vallès

CONVENI El conseller de Salut, Boris Ruiz, espera arribar a un acord abans de final de mes per a la utilització d'uns 50 llits de l'antiga Aliança CONTENCIÓ En la visita a Sabadell, matisa que l'hospital Ernest Lluch “no es congela, es retarda”

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va visitar, ahir, la Corporació Sanitària i Universitària Parc Taulí de Sabadell per tal de compartir les mesures de contenció econòmica previstes pel seu departament. Ruiz va puntualitzar que la construcció de l'hospital comarcal Ernest Lluch de Montcada i Reixac “no es congela, sinó que es retarda”, i va indicar la Clínica del Vallès –l'antiga Aliança de Sabadell– com l'opció més idònia per combatre la congestió del Taulí mentre no estigui llest el nou equipament: “Allà hi ha més d'un centenar de llits i la intenció és poder-ne disposar d'una cinquantena”, va dir.

Tot i això, el conseller va matisar que, abans d'aplicar aquesta mesura, s'ha de signar un conveni amb el nou titular de la Clínica del Vallès. Boi Ruiz no va voler donar el nom de l'entitat privada que gestionarà l'equipament sanitari, però tot indica que serà el fons d'inversió suec Capio, que ja va completar l'operació de compravenda a final de l'any passat i només li faltava el vistiplau oficial. En tot cas, però, sí que va avançar que espera que l'acord pugui estar tancat “abans no s'acabi aquest mes de març”.

Les obres, el 2013

Pel que fa a l'hospital Ernest Lluch, que ha de donar servei a Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà del Vallès –localitats que avui dia tenen el Parc Taulí com a referència–, Ruiz va refermar que el començament de les obres és previst pel 2013, una vegada s'hagi realitzat el procés de concurs i d'adjudicació dels treballs. Tal com va destacar, el retard no s'explica “pel cost de la inversió en el mateix, sinó per la despesa afegida que suposa posar-lo en funcionament”, i va remarcar que les directrius estatals i europees són les de no començar projectes nous “fins que no hi hagi dèficit”. La premsa també li va preguntar al conseller sobre l'hospital Vicente Ferrer de Rubí i, malgrat va admetre que la seva situació “pot ser similar”, va preferir referir-s'hi en concret quan visiti algun dels municipis de la zona.

D'altra banda, en relació a la retallada de recursos que es farà per al Parc Taulí, va recordar que les decisions les ha de prendre el Consell de Govern de la Corporació Sanitària, ja que “a la conselleria de Salut li correspon el finançament dels centres, però no la seva direcció”.

LA FRASE

Les conseqüències de la retallada pressupostària les ha de decidir la direcció del Parc Taulí
Boi Ruiz
CONSELLER DE SALUT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

El CAP Gràcia podria funcionar a final d'any

Boi Ruiz també es va reunir amb l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, amb el qual es va comprometre que, quan s'aprovi el pressupost de la Generalitat pel 2011, començarà el procés administratiu per dotar el CAP Gràcia. D'aquesta manera, a l'estiu es podrà concretar la data d'inauguració i d'entrada en funcionament de l'equipament, que, segons el conseller, podria estar en servei “a final d'aquest any”. Pel que fa al futur CAP de Can Llong, l'Ajuntament s'ha ofert a signar durant aquest any un conveni per avançar la inversió i que es puguin començar les obres. Segons les previsions de Salut, atesa l'actual política de contenció econòmica, el CAP s'hauria de construir el 2012 per estar operatiu el 2013. Unes dates, aquestes, que el consistori pretén accelerar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell