Salut

SABADELL

Concentració davant el Taulí contra les retallades

La UGT alerta d'un ajust pressupostari de més de 12 milions que pot fer empitjorar el servei

La protesta aplega una cinquantena de professionals i dirigents veïnals

La secció sindical de la UGT a la Corporació Sanitària del Parc Taulí (CSPT) va aplegar ahir al migdia una cinquantena de persones davant de l'hospital de Sabadell per manifestar el rebuig a la retallada de la partida pressupostària destinada per la Generalitat al centre, que, segons els han avançat, podria oscil·lar entre els 10 i els 14 milions d'euros.

Per la secretària de la secció sindical, Montse González, l'acció també va servir per “informar els treballadors i els usuaris de la sanitat pública de les conseqüències de retallar els recursos, ja que hi haurà menys personal i caldrà tancar serveis, i això farà incrementar les llistes d'espera i incrementarà els desplaçaments de pacients entre hospitals” per sotmetre's a proves diagnòstiques.

Segons González, fins al dia 31 no es concretarà la magnitud de la retallada, però alerta que el centre ja ha deixat de cobrir baixes per malaltia. En època de vacances, quan hi ha menys personal i menys intervencions quirúrgiques programades, l'hospital tancava una planta per concentrar els professionals en menys espai, però enguany temen que es deixi d'operar a les tardes i que s'opti per tancar diverses plantes, una situació que contribuiria, per la secretària sindical d'UGT, a col·lapsar més el servei d'urgències.

Les CAV apressen a fer l'Ernest Lluch

Representants polítics de cinc de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) han demanat la construcció immediata de l'hospital Ernest Lluch, que ja acumulava diversos anys de retard i que el nou conseller de Salut, Boi Ruiz, ha ajornat sense data.

A banda, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola) i Eduardo Jiménez (Compromís per Ripollet) van criticar l'actitud “hipòcrita” dels alcaldes de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac, que en les últimes setmanes també han apressat Salut per construir l'equipament però que, segons la seva opinió, han contribuït a alentir el projecte vinculant-lo a un seguit d'operacions immobiliàries al voltant de l'antiga fàbrica Redosa. La diputada d'ICV Laia Ortiz també va lamentar dimecres a Sabadell les retallades sanitàries del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA