Aiguamúrcia converteix una granja en un consultori mèdic i de rehabilitació

L'Ajuntament d'Aiguamúrcia vol optimitzar els espais municipals i el que abans era una antiga granja de conills es convertirà en un consultori mèdic i un centre de rehabilitació. El govern municipal va adquirir l'edifici, situat a la plaça d'Aiguamúrcia, número 3, la legislatura passada i, ara, gràcies a la subvenció provinent del fons estatal d'inversió local, pot impulsar la primera fase d'un projecte molt més ampli.

La planta baixa de l'edifici, d'uns 400 m², es reformarà per encabir-hi una sala per a la metgessa i la infermera. Amb aquesta iniciativa, el consistori facilita l'accés dels usuaris als serveis mèdics, ja que ara s'han de desplaçar fins a Santes Creus, on es passa consulta. El nou equipament també tindrà un espai reservat a la rehabilitació i recuperació dels pacients perquè, segons l'alcalde, Josep Jesús Escoda, «cada cop hi ha gent més gran».

El projecte preveu la rehabilitació de l'edifici, del qual s'aprofitarà l'estructura, tot i que la façana s'haurà de restaurar. El projecte s'ha adjudicat provisionalment a l'empresa Arnavat Obres i serveis SL, per valor de 152.000 euros.

En una segona fase, l'Ajuntament vol destinar els pisos superiors a l'habitatge per a joves.

Un dels inconvenients que té aquest espai és que no està situat ben bé al centre del poble, reconeixia Escoda.