Salut

Els hospitals rebran un 3% menys pels serveis sanitaris

El Servei Català de la Salut reduirà en 17 milions d'euros la contractació de serveis a hospitals i instituts mèdics de Tarragona

No es descarta la unificació dels serveis que presten alguns hospitals de manera duplicada

La Taula de Salut de Tarragona
va fer la primera reunió

El Servei Català de la Salut reduirà en 17 milions d'euros la contractació de serveis sanitaris als centres de salut proveïdors de Tarragona. El 2010, la compra de serveis al territori va ser de 500 milions d'euros i la reducció respon a la reducció general del 2% en els serveis, a més del 15% en els programes o paquets concertats en el conjunt dels centres. La reducció aproximada serà superior al 3%.

El director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, va traslladar ahir les mesures aprovades pel Consell de Direcció del Servei als representants dels operadors sanitaris de la regió de Tarragona que es van reunir en la primera sessió de la Taula de Salut, que ha analitzat la reorganització dels serveis sanitaris a les comarques de Tarragona.

Els hospitals i els instituts mèdics que ofereixen els serveis hauran de reduir la factura en els percentatges que se'ls ha comunicat. “Ara mateix es parla –va concretar Padrosa– de mesures relacionades amb la tarifa, no de l'activitat”, i hi va afegir: “Serà cada proveïdor qui s'haurà de reorganitzar per ser més eficient”. A més dels recursos propis, el director del servei es va referir a mesures com ara “la unificació dels serveis que presten alguns hospitals de manera duplicada” i a “l'homogeneïtzació de les llistes d'espera”, des del punt de vista clínic, per “donar prioritat als processos que són més vitals per a les persones”.

En aquest sentit, va donar a entendre que la reorganització es fa imprescindible, més enllà de les mesures que decideixi aplicar cada centre sanitari, perquè la despesa “no es pot mantenir en els mateixos termes”, va afirmar Padrosa.

Tant Josep Maria Padrosa com el delegat del govern, Joaquim Nin, i el gerent de la regió sanitària i director dels serveis territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, es van mostrar satisfets de la marxa i del contingut d'aquesta primera reunió. Nin la va qualificar de “molt productiva”, ja que s'hi van plantejar “qüestions de caràcter estructural per mantenir el model de salut actual”.

El delegat va anunciar que la taula tindrà una periodicitat mensual, fins a polir i establir una reorganització que inclogui la reducció pressupostària designada. Padrosa i Nin, però, van deixar en mans dels proveïdors la concreció de les primeres mesures, les que els afectaran directament els ingressos que provenen del Servei Català de la Salut.

Col·legis professionals i sindicats

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, mantindrà avui una reunió amb els representants dels treballadors de l'hospital universitari Joan XXIII. Ballesteros té previst transmetre al col·lectiu el seu desacord amb les retallades en matèria de sanitat impulsades pel govern de la Generalitat, que considera que perjudicaran la ciutat de Tarragona, a la vegada que atendrà el punt de vista que li exposin els treballadors del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.