Salut

salut

Sindicats i direcció del Trueta arriben a un acord i es desconvoca la tancada

El pacte, que es va assolir ahir, després de la intervenció del delegat de Salut, Joaquim Casanovas, posa fi a l'enfrontament que ha durat una setmana

Ahir, l'endemà que la junta de personal de l'hospital Josep Trueta de Girona arrenqués del delegat de Salut, Joaquim Casanovas, el compromís d'intervenir en el conflicte que mantenia enfrontats els treballadors amb el gerent territorial de l'ICS, Rafael Gràcia, es va propiciar una reunió en què es va arribar a un acord entre les parts. Després de l'acord, els sindicats van desconvocar la tancada que va començar fa una setmana.

La junta de personal es va posar en peu de guerra en conèixer que la gerència territorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) volia suprimir l'enllaç de torn, un concepte que es refereix a l'allargament de la jornada laboral que fan infermeres i zeladors per passar-se informació sobre els pacients. La supressió d'aquest concepte afectava quinze llocs de treball eventuals. En la reunió d'ahir, el gerent de l'ICS va acceptar de mantenir l'enllaç de torns a canvi que s'iniciï un estudi exhaustiu sobre els minuts que es necessiten pe r prestar aquest servei en cadascuna de les àrees. En aquest estudi, i a diferència del que la mateixa gerència havia proposat inicialment, hi participaran, a més de la direcció d'infermeria i els òrgans assessors d'aquesta direcció, representants de la junta de personal. “No es tracta, doncs, d'un estudi unilateral com el que s'havia plantejat fins ara”, va destacar el secretari de la junta, David Oliver, de Satse.

Immediatament després d'arribar a l'acord, els delegats sindicals que estaven acampats al vestíbul del Trueta van desmuntar les tendes de campanya, van treure tot els rètols que feien referència al doctor Gràcia i van deixar únicament els que tracten de les retallades sanitàries. En aquest sentit, els representants sindicals van manifestar la intenció de continuar les mobilitzacions en contra de la tisorada. Així, és previst que dimecres de la setmana que ve els treballadors del Trueta es tornin a manifesta per rebutjar les retallades sanitàries en general.

LA DATA

28.04.11
El dia que va començar la tancada dels delegats sindicals al vestíbul de l'hospital de referència de Girona.

LA FRASE

L'estudi que es farà sobre l'enllaç de torn no serà unilateral; la junta de personal hi participarà
David Oliver
secretari de la junta de personal (satse)

Perillen les urgències d'una part de la Selva

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) està estudiant la reordenació dels serveis d'atenció continuada que presta a la comarca de la Selva interior, a través dels ABS d'Anglès i d'Hostalric. Aquesta reordenació podria suposar el tancament dels serveis d'urgències nocturnes que presten aquests dues àrees, de manera que aquest servei quedaria concentrat al CAP de Santa Coloma de Farners. La mesura afectaria les poblacions de Breda, Riells-Viabrea, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Massanes, Anglès, la Cellera de Ter, Osor, Amer i Sant Julià de Llor. El diputat d'ICV-EUiA a les comarques gironines, Joan Boada, ha presentat aquesta setmana una pregunta al govern de la Generalitat i una proposta de resolució al Parlament en relació amb el tancament d'aquests serveis. Segons Boada, l'IAS ja ha comunicat als alcaldes de les poblacions esmentades aquesta retallada. En el tràmit parlamentari, Boada demana al govern català si el CAP de Santa Coloma estarà preparat per assumir tots aquests casos que fins ara s'atenien als centres de salut dels municipis esmentats, i també recorda que, en molts casos, les comunicacions dels pobles amb Santa Coloma de Farners són deficients, fet que s'agreuja en el cas del transport de malalts d'urgències.

Per la seva part, l'IAS va manifestar ahir que, dins del procés de reajustament pressupostari per reduir el dèficit, el Catsalut ha comunicat a l'IAS, com a empresa proveïdora de serveis, la reducció de la contractació per al 2011. L'IAS sosté que les mesures de contenció que podrien afectar la reordenació de l'atenció continuada “no estan ni decidides ni estudiades amb profunditat”. I afegeix que Salut no ha donat cap instrucció ni ha decidit res respecte a això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona