Salut

SANITAT

Proliferen les protestes contra el tancament estival d'ambulatoris

Veïns de Badia i Barberà ocupen un CAP per quarta nit seguida per exigir que hi mantinguin el servei nocturn d'urgències

A Sabadell acampen a Campoamor i a Ca n'Oriac preparen accions contra el tancament a les nits

L'oposició al tancament de nombrosos centres d'atenció primària (CAP) durant aquest mes i el vinent i la supressió de les urgències nocturnes als ambulatoris de Badia del Vallès i al barri sabadellenc de Ca n'Oriac persisteix amb accions de protesta en els dos municipis.

A Badia, desenes de veïns han passat les quatre últimes nits a dins del CAP, una acció en què també han participat ciutadans de Barberà que tenen el centre com a referència per a les urgències nocturnes. Lamenten que el tancament a les nits ha posat fi a 30 anys de servei ininterromput del CAP, i s'oposen que els 40.000 habitants de les dues poblacions hagin de recórrer als serveis alternatius que els ofereix el departament, al CAP sabadellenc de Sant Fèlix o bé al CUAP de Ripollet-Cerdanyola, tots dos poc accessibles amb transport públic. El col·lectiu, a més, ha convocat dues protestes més la setmana vinent; la central, dimarts (19.30 h), a la plaça Major.

Acampada a Campoamor

A Sabadell, ahir van coincidir protestes al nord i el sud de la ciutat. D'una banda, una acampada convocada per EUiA durant 24 hores a davant de l'ambulatori de Campoamor, que també està previst que no obri durant el mes d'agost. A la tarda, s'hi van sumar un grup de veïns del districte sisè concentrats a la plaça Rogelio Soto.

A Ca n'Oriac, d'altra banda, hi va haver una reunió de les associacions veïnals del districte, la plataforma en defensa de la sanitat pública i membres del col·lectiu local d'indignats per preparar una agenda d'accions contra el tancament de les urgències nocturnes.

Les dues mobilitzacions van tenir lloc l'endemà que un centenar de veïns del Poblenou també es manifestessin pel centre de Sabadell contra el tancament del consultori del barri i la derivació dels pacients al CAP de La Serra fins al setembre.

Menys ambulàncies

Els veïns també manifesten la inquietud per la retallada d'hores de servei de les ambulàncies comarcals. Per exemple, els quatre vehicles que presten servei a Cerdanyola, Ripollet i Montcada faran un 40% menys d'hores. En el cas de Badia i Barberà, un dels dos vehicles disponibles també deixarà de prestar servei a les nits.

Els sindicats de Mútua: menys hores extres

Tots els sindicats del comitè d'empresa de Mútua de Terrassa han consensuat un document que han fet arribar a la direcció del centre on es proposa generar més estalvi a partir d'una reducció de les hores extres de tota la plantilla. Si fins avui, dels 13,5 milions d'euros que calia reduir del pressupost, hi ha un cert consens a rebaixar les despeses en 8,5 milions, els sindicats creuen que una part dels 5 milions restants es podran aconseguir fent menys hores extres. Juan Carlos Delgado (CCOO) ha explicat que amb aquesta mesura s'evitarà tocar els salaris, al mateix temps que permetria reduir significativament el nombre de treballadors afectats –881, inicialment–. Els sindicats i la direcció de Mútua es reuneixen aquest matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona
infraestructura

Renfe s’espolsa en els Mossos la responsabilitat pels robatoris de coure

barcelona

Alumnes de Cabrera de Mar recullen 300 quilos de brossa dels boscos de Burriac

cabrera de Mar
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

VILOBÍ D’ONYAR
infraestructures

El nou desastre a Rodalies col·lapsa punts del metro i busos regionals

barcelona

Avança 2,6 milions per fer el projecte i l’edifici de l’escola Mar Nova

premià de mar
societat

Allau d’usuaris al metro per les incidències a Rodalies

BARCELONA
GIRONA

La línia R11 entre Barcelona i Portbou recupera la normalitat

GIRONA