Salut

Vuit CAP de la Selva tancaran a la nit a partir del dia 12

El centre de Santa Coloma de Farners concentrarà totes les urgències nocturnes i hi haurà atenció domiciliària

A partir del dia 12 de setembre, els CAP de la Selva interior que actualment són oberts de nit per atendre urgències tancaran les portes des de les nou del vespre fins a les vuit del matí de l'endemà. El seu horari de funcionament serà de les 8 del matí a les 9 del vespre, incloent-hi el dissabte, el diumenges i els festius. L'únic CAP que mantindrà l'atenció continuada al llarg de les 24 hores serà el de Santa Coloma de Farners. De manera que, en cas d'emergència mèdica, els usuaris podran adreçar-se al CAP esmentat o bé trucar al 112.

El Departament de Salut té previst posar un professional de guàrdia localitzada per atendre les visites domiciliàries situat a la zona de les Guilleries-Montseny.

El tancament del servei d'atenció nocturn de les urgències, que afecta vuit centres de salut de la Selva interior, ha generat moltes queixes dels veïns de les poblacions més allunyades de Sant Coloma de Farners, com ara Arbúcies, Sant Hilari i Breda, per posar-ne tres exemples. I els veïns ja s'han començat a mobilitzar. Dissabte passat, una seixantena de persones van anar des del CAP de Santa Coloma fins a la seu del Consell Comarcal de la Selva com a acte de protesta.

LA XIFRA

60
persones
van manifestar-se dissabte a Santa Coloma de Farners per protestar contra les retallades.

LA DATA

12.09.11
entrarà en funcionament
la reordenació del servei d'atenció continuada a la zona de la Selva interior.

Acte informatiu avui a Breda

L'Assemblea de Breda ha organitzat per avui, a les vuit del vespre, al centre cívic del poble, un acte de caràcter informatiu però també reivindicatiu per tractar de les retallades sanitàries. En l'acte hi participaran el president del Col·legi de Metges de Girona, Benjamí Pallarés; l'economista i presidenta de la Plataforma Dempeus per la Salut Pública, Àngels Martínez, i la infermera Marta Sibina. En aquest acte també s'explicaran les tallades de carreteres d'àmbit nacional que es volen dur a terme el dia 3, una acció que tindrà ressò a Palamós i Blanes, entre altres llocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.