Salut

Ibi viu retallades d'horari de les ambulàncies de Suport Vital Bàsic

L'executiva comarcal de Compromís a l'Alcoià-Comtat les ha denunciades perquè afecten ciutadans de diverses poblacions

L'executiva comarcal de Compromís a l'Alcoià-Comtat ha denunciat les retallades en els horaris de prestació de serveis de les ambulàncies de Suport Vital Bàsic (SVB) d'Ibi, les quals afecten a determinades poblacions al reduir-se l'horari de prestació assistencial de 24 a 12 hores.

Segons la nota de Compromís, la conselleria de Sanitat ja està aplicant un «pla de reordenació», aspecte que per aquest partit cal interpretar com pures «retallades», en els serveis de Suport d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU), així com en el de Suport Vital Bàsic (SVB) que fins ara disposava de 38 ambulàncies repartides en diversos municipis de la demarcació d'Alacant, el que provocarà una minva en la qualitat i efectivitat d'aquest servei.

A partir de l'1 de març, al municipi d'Ibi aquest servei imprescindible, s'ha vist reduït a la meitat, és a dir, passa de prestar atenció les 24 hores del dia a sols 12, alhora que la Conselleria manté les 12 hores actuals de la Unitat de Suport Vital Bàsic del municipi d'Onil que també presta servei a les poblacions de Banyeres de Mariola, Castalla, Ibi i Biar.

Amb aquesta decisió el municipi d'Ibi, amb més de 24.000 habitants, i les altres poblacions de la Foia de Castalla, amb uns 20.000 habitants, seran els grans perjudicats a l'augmentar a 20 minuts els temps de resposta mínim front qualsevol contingència sanitària que puga presentar-se.

Amb açò, Compromís manifesta «el rebuig més absolut front aquesta mesura», i insta al Conseller de Sanitat per a que «rectifique i mantinga aquesta Unitat de Suport Vital Bàsic les 24 hores del dia al municipi d'Ibi, amb el qual es podrà continuar prestant aquest servei, tant a Ibi com a tota la zona de cobertura».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià
GIRONA

Multen el Fòrum Gastronòmic per haver deixat aparcar a la Devesa

GIRONA

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona

El Ter recupera el cabal ambiental, de 2.000 litres per segon

susqueda
SOCIETAT

Desgel de les glaceres i aigua pluvial reaprofitada a Temps de Flors

girona