la contra

La cigonya vola de Santa Fe

La Corporació Sanitària del Parc Taulí culmina la mudança a l'edifici nou amb el trasllat de la maternitat, que posa punt final a quatre dècades a l'antiga clínica, i estrena instal·lacions flamants amb els darrers avenços

En PABLO, EL PRIMER BEBÈ DEL TAULÍ NOU. A tres quarts de quatre de la tarda d'ahir, Pablo Civit Clavellina va ser el primer nadó nascut a la nova maternitat. Va pesar 3,1 kg i feia 48 cm. A la imatge, amb la seva mare, Rosi, i el seu pare, Raimon –a la dreta–, veïns de Badia del Vallès.

Les sales de parts de l'hospital de Sabadell van estrenar ahir els espais de l'àrea d'obstetrícia de l'edifici Taulí nou, després de més de 40 anys a les velles dependències de Santa Fe. A l'antiga clínica, que s'enderrocarà en els pròxims anys, calculen que hi han nascut prop de 100.000 vallesans. Però la cigonya ja no hi tornarà. La llarga llista de nounats es va cloure ahir al matí amb la Clàudia, una nena que va fer 53 centímetres i va pesar 3,5 quilos, filla de Lorena López i Miquel Rovira.

L'estrena de la nova maternitat suposa el trasllat més destacat de tota la primera fase del projecte d'ordenació Parc Taulí, l'ampliació i millora més importants que les instal·lacions hospitalàries han experimentat en la seva història. Ahir, a més, van traslladar sota una estricta vigilància i control els dos nadons ingressats a la unitat de cures intensives (UCI), tres infants més de la UCI pediàtrica i dotze nounats nascuts en els últims dies. L'operació es va completar sense cap incidència i els pares que ho desitjaven van acompanyar els seus fills en tot moment.

Els nous espais dels serveis del Centre d'Atenció a la Dona i a l'Infant, que s'han situat a la tercera planta del Taulí nou, aportaran grans millores qualitatives a l'assistència. I també quantitatives, perquè s'ha consolidat la tercera maternitat de Catalunya en volum de naixements. A les sis noves sales de parts s'hi podrà dilatar i parir al mateix espai físic –fins ara calia traslladar la pacient de sala entre els dos processos–, i fins i tot hi ha diverses sales de part natural –una amb banyera– perquè la mare pugui beneficiar-se del confort i de la relaxació de dilatar immersa en aigua.

Les habitacions, l'any que ve

L'estrena de la maternitat, però, tindrà un inconvenient fins a la tardor del 2010. L'edifici nou es reserva exclusivament a l'activitat assistencial, de manera que les àrees d'hospitalització continuen als altres dos edificis. Els llits de ginecologia i obstetrícia se situaran a la tercera planta de l'edifici central, però encara han de començar les obres de reforma, a final d'aquest any. Fins aleshores, doncs, les mares pariran al nou edifici i després seran ingressades a l'edifici de Santa Fe.

Avenços tecnològics

Les noves instal·lacions han estat dotades d'aparells mèdics d'alta tecnologia, com ara equips de monitoratge cardiotocogràfica –que controlen en tot moment l'activitat uterina i la resposta del fetus– i de telemetria sense cables –perquè la mare pugui fins i tot passejar durant el període de dilatació, sense que la unitat deixi de rebre el senyal que permet controlar el decurs del part. A més, els nous llits són elèctrics, amb múltiples posicions, perquè la gestant adopti la postura que desitgi, i els espais s'han pintat de colors càlids.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.