Salut

Engega un banc de llet materna a Palamós, el Vendrell i Centelles

A partir d'avui les mares del Baix Empordà, del Baix Penedès i d'Osona que vulguin ser donants del Banc de Llet Materna, que forma part del Banc de Sang i Teixits (BST), ho podran fer a l'Hospital de Palamós, a l'Hospital del Vendrell i l'EBA Centelles. El servei fa uns anys que funciona però només amb recollides a 12 hospitals, cap en aquestes tres comarques.

Segons el cap del BST a la Catalunya Central, Ramon Salinas, “l'objectiu és reunir quants més litres de llet millor per poder alimentar nadons prematurs que pesen menys d'un quilo i mig, pels que tenen risc de patir alguna malaltia digestiva o intestinal o bé que han nascut amb dèficit immunitari”. Les mares que vulguin ser donants han d'estar alletant el seu propi nadó i tenir llet suficient per donar-ne. Quan s'adrecin als centres hospitalaris els faran una entrevista i, si compleixen els requisits, se'ls entregarà un tirallet i biberons per omplir. Cada vegada que en tinguin de plens els hauran de congelar i dur-los a l'hospital o bé demanar que el BST els hi passi a recollir. Aquesta llet se subministra sota prescripció mèdica i en un entorn hospitalari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia