Salut

Queixes a Breda perquè no es relleva un metge jubilat

Tots els grups coincideixen que la marxa d'un facultatiu provoca “malestar i desatenció”

La coordinadora del CAP visitarà pacients de medicina familiar

La jubilació d'un metge de família ha provocat queixes a Breda. L'Ajuntament critica que la marxa del doctor Jihad Aboul no ha estat coberta, cosa que provoca “malestar i desatenció en tota la població”, segons s'inclou en el text aprovat per unanimitat (onze regidors) en l'últim ple, el 25 de gener.

El text exigeix “la restitució del tercer metge de família” després que el centre d'atenció primària (CAP) no ha suplert el doctor Jihad Aboul, jubilat el 21 de desembre. La moció va ser presentada pel grup de Tots per Breda, a l'oposició, i va rebre el suport de la CUP i CDC, i de l'equip de govern (ERC).

Després de la jubilació del facultatiu, l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ha decidit que la coordinadora del centre atengui pacients de medicina familiar. La proposta no agrada a l'Ajuntament de Breda, admet l'alcalde, Dídac Manresa: “No ens agrada el que ens ofereixen.” Abans de final de març, el gerent de l'Institut Català de la Salut a Girona i de l'IAS, Joaquim Casanovas, podria explicar en un acte públic a Breda els canvis del CAP.

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), que gestiona el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Breda, considera que els canvis en el centre són fruit d'una “reordenació” i com a conseqüència d' “un estudi de la situació real de les necessitats de la població de l'àrea bàsica de salut (ABS) de Breda”, que comprèn el CAP d'Hostalric i els consultoris de Riells i Viabrea i Massanes.

LA FRASE

Ens fan passar gat per llebre. Perdem un metge, aquesta és la realitat, i la seva proposta no agrada
Dídac Manresa
alcalde de breda (ERC)

L'IAS parla de “reorganització”

La direcció d'atenció primària de l'Institut d'Assistència Sanitària, empresa pública que gestiona l'àrea bàsica de salut Breda-Hostalric, sosté que, amb la jubilació del doctor Jihad Aboul, hi ha hagut una “reorganització” de l'atenció als pacients del CAP de Breda.

Segons informa l'IAS, la coordinadora del centre dedicarà tres dies a la setmana a atendre pacients –la majoria dels que tenia el doctor Aboul– i dos dies a les tasques de coordinació. D'aquesta manera, l'IAS considera que hi haurà tres metges en l'equip de medicina familiar i comunitària. Responsables del Departament de Salut consideren que, a partir d'ara, els metges de Breda atendran una mitjana de 1.275 pacients, una ràtio molt per sota de la mitjana de la regió sanitària de Girona, que és d'uns 1.500 pacients per metge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona