Queixes a Breda perquè no es relleva un metge jubilat
Tots els grups coincideixen que la marxa d'un facultatiu provoca “malestar i desatenció”
La coordinadora del CAP visitarà pacients de medicina familiar
La jubilació d'un metge de família ha provocat queixes a Breda. L'Ajuntament critica que la marxa del doctor Jihad Aboul no ha estat coberta, cosa que provoca “malestar i desatenció en tota la població”, segons s'inclou en el text aprovat per unanimitat (onze regidors) en l'últim ple, el 25 de gener.
El text exigeix “la restitució del tercer metge de família” després que el centre d'atenció primària (CAP) no ha suplert el doctor Jihad Aboul, jubilat el 21 de desembre. La moció va ser presentada pel grup de Tots per Breda, a l'oposició, i va rebre el suport de la CUP i CDC, i de l'equip de govern (ERC).
Després de la jubilació del facultatiu, l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ha decidit que la coordinadora del centre atengui pacients de medicina familiar. La proposta no agrada a l'Ajuntament de Breda, admet l'alcalde, Dídac Manresa: “No ens agrada el que ens ofereixen.” Abans de final de març, el gerent de l'Institut Català de la Salut a Girona i de l'IAS, Joaquim Casanovas, podria explicar en un acte públic a Breda els canvis del CAP.
LA FRASE
L'IAS parla de “reorganització”
La direcció d'atenció primària de l'Institut d'Assistència Sanitària, empresa pública que gestiona l'àrea bàsica de salut Breda-Hostalric, sosté que, amb la jubilació del doctor Jihad Aboul, hi ha hagut una “reorganització” de l'atenció als pacients del CAP de Breda.
Segons informa l'IAS, la coordinadora del centre dedicarà tres dies a la setmana a atendre pacients –la majoria dels que tenia el doctor Aboul– i dos dies a les tasques de coordinació. D'aquesta manera, l'IAS considera que hi haurà tres metges en l'equip de medicina familiar i comunitària. Responsables del Departament de Salut consideren que, a partir d'ara, els metges de Breda atendran una mitjana de 1.275 pacients, una ràtio molt per sota de la mitjana de la regió sanitària de Girona, que és d'uns 1.500 pacients per metge.