Salut

Aplicaran millores en la gestió del CAP de Breda

L'ICS-IAS a Girona troba que el servei del centre és bo, tot i el malestar al poble

La directora d'atenció primària de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS)-Institut Català de la Salut (ICS) a Girona, la doctora Sara Rodríguez, ha avançat que el govern aplicarà “millores organitzatives” en la gestió del CAP de Breda. La jubilació d'un metge de família, que ha estat coberta parcialment, ha provocat queixes dels veïns i de l'Ajuntament.

Rodríguez ha reconegut que hi ha “malestar” a Breda. Destaca que els resultats al poble en control de la hipertensió, les arítmies cardíaques, la diabetis i la cobertura de les vacunes són bons i que, malgrat els canvis, “la gent té bon criteri dels professionals” del centre. Això no treu que el Departament de Salut corregeixi algunes mancances detectades, com ara l'atenció telefònica a l'hora de concertar visita o la demora a l'hora de poder ser visitat.

Al seixanta per cent

Amb la jubilació del doctor Jihad Aboul el 21 de desembre, la coordinadora del CAP dedica el 60% de la jornada a atendre pacients, però això no satisfà els vilatans i el consistori. Rodríguez hi ha afegit que recentment dos facultatius han demanat excedència, cosa que ha afectat l'organització. Rodríguez va exposar els canvis en el CAP dijous en un acte a Breda, juntament amb el gerent de l'ICS-IAS, Joaquim Casanovas.

D'altra banda, en una nota de premsa, l'Ajuntament informa que insistirà perquè es restitueixi el tercer metge de família “treballant tant en l'àmbit del CAP com en instàncies superiors de Salut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia