Laporta veu el país narcotitzat i diu que li calen les consultes

Ho explica en un acte a la Vall d'en Bas

A la plaça de Sant Esteve hi havia molta expectació. Joan Laporta era l'orador més mediàtic de l'acte a favor del sí a la independència previ a la jornada de votacions de demà a la Vall d'en Bas i el recinte es va omplir de gent i de mitjans atrets per l'anunci del fet que dilluns el president del Barça entrarà de ple a l'escena política. Laporta va dir que les consultes eren molt importants per despertar la consciència nacional i sobretot per calibrar l'espai que té el sobiranisme en la societat catalana. Va demanar un sí amb arguments, civisme i respecte. «Ens cal un estat per administrar els nostres recursos i defensar els nostres drets i això millorarà el benestar dels catalans. Segons ell, tot allò que no du al sobiranisme és un foc d'encenalls. A més, va dir que Catalunya existeix gràcies als moviments socials, cosa que va qualificar de miracle.L'acte es va obrir amb una cercavila de timbalers, Els 4 Vents i els de la penya Almogàvers. Hi havia el gegant d'aquesta penya, la faràndula local i els sardanistes de Flor de Fajol, que van ballar un tros d'una sardana. Després i abans de la intervenció dels oradors, va sonar Els segadors. A part de Laporta, van parlar el president d'Òmnium a la Garrotxa, Jordi Ferrer; la catedràtica d'economia, Elisenda Paluzie, que va parlar dels avantatges en aquest cap de la independència; el president de la GECA en nom dels entitats de la vall, Pere Geli, i finalment, el regidor d'Arenys de Mar, Jordi Bilbeny.

La Bisbal tindrà una consulta festiva

i. rigall

Els ciutadans de la Bisbal podran votar demà –uns 8.500– de les 10 del matí a les 8 del vespre al Mundial, el local que l'Ajuntament cedeix per la consulta. Durant tota la jornada, al passeig Marimon Asprer, hi haurà activitats lúdiques durant tot el dia a càrrec dels Dracs i els Geganters, juntament amb un grup procedent d'Idiazabal (País Basc) que ha vingut com a espectador de l'organització de la consulta i que farà una exhibició de cultura basca. Hi haurà màgia, a càrrec de David el Mag, i una mostra de puntaires, a més de diverses actuacions musicals, dels Voltors i de bastoners. Els bisbalencs que han volgut votar abans ho han pogut fer els dissabtes (avui és l'últim dia) a la plaça Major, a l'institut i al Camp dels Capellans. Serà la culminació d'una agenda que va tenir com a punt central la conferència, el dia 11, d'Esteve Vilanova, Jordi Bilbeny i l'empresari Ramon Carner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.