L’Ajuntament assumirà la gestió dels menjadors dels centres escolars a Arbúcies
El consistori ja vetllarà pels àpats de la llar d’infants i de l’escola concertada al setembre
Demanarà al govern dur el servei de l’escola pública el 2019
L’Ajuntament d’Arbúcies assumirà la gestió dels menjadors dels centres escolars del poble. Així ho vol fer el consistori, que des del febrer treballa en col·laboració amb les associacions de pares i mares i els responsables dels centres –hi ha una comissió conjunta–. Al setembre, el consistori ja durà el servei de la llar d’infants El Jardinet i del centre concertat (el Vedruna). I a partir del curs 2018/2019 també assumirà els àpats de l’alumnat de l’escola pública Doctor Carulla, que l’empresa Eurest gestiona per un contracte de serveis.
L’equip de govern, d’Entesa-Independents de la Selva, va demanar un informe a la secretària interventora de l’Ajuntament per tenir garanties legals del canvi de model. Segons afirma el regidor d’Educació, Jaume Salmeron, l’article 85 de la llei de bases de règim local i el decret 160/1996, del 14 de maig, exposen que els menjadors escolars són competència dels consells comarcals o dels consistoris “si hi ha un acord previ amb el departament”.
A Arbúcies consideren que és el moment de reclamar la competència. Al setembre, faran la petició formal a Ensenyament per “municipalitzar el servei”, igual que ja passa a Aiguaviva (Gironès) i Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), diu Salmeron.
Deu mil euros
L’Ajuntament inverteix aquest estiu uns 10.000 euros a millorar el menjador de la llar d’infants municipal El Jardinet. Des d’aquest espai, es cuinaran el curs vinent 55 menús per a la mainada de l’escola bressol i del Vedruna. A partir del 2019, les instal·lacions de l’escola Doctor Carulla haurien de permetre elaborar 160 menús per al centre, el Vedruna i el personal del taller ocupacional Montseny-Guilleries.
LA FRASE
LA XIFRA
Cooperativa i productes de proximitat
El canvi permetrà donar feina a una cooperativa “d’economia social” (Sambucus) que ja té experiència en el sector, diu Salmeron. Els preus haurien de reduir-se entre un 3% i un 5% “en funció del nombre de dies, fixos o eventuals, al menjador”, hi afegeix. És una mostra més de “sobirania alimentària” ja que hi haurà productes de proximitat i de temporada. “Un mínim del 15% dels productes seran ecològics.” Salmeron compara el cas amb el servei d’atenció domiciliària (SAD), que va assumir el consistori.