LA CELLERA DE TER (Selva)

Fira i festa de la matança del porc

Enmig d'un paisatge sensacional

Al cos­tat de la via verda del tren d'Olot a Girona, prop del Ter, enmig d'un pai­satge qua­li­fi­cat de sen­sa­ci­o­nal, és el lloc ideal en el qual els celle­rencs reme­mo­ren la matança del porc i l'ambi­ent fami­liar que hi havia a les cases, un cop l'any. Era una manera de cele­brar que la matança del porc seria la garan­tia de poder men­jar carn i cui­nar amb greix una llarga tem­po­rada. Aquesta reunió de fami­li­ars i amics, per a la gent que vivia en l'àmbit rural, supo­sava que els uns hi eren per aju­dar i els altres, ja direc­ta­ment per cele­brar l'esde­ve­ni­ment. En l'actu­a­li­tat, des de l'orga­nit­zació expli­quen: «Arri­bats a la 37a edició, només es com­pra la part del porc necessària per orga­nit­zar el dinar popu­lar, que es comença a pre­pa­rar a par­tir de les 10 del matí en unes grans pero­les. Es rea­litza tot el procés d'ela­bo­ració arte­sa­nal dels embo­tits tal com es feia a pagès: tallar, escor­xar, ama­nir, embo­tir, etc. També es pre­para el foc per coure la carn a les bra­ses ins­tal·lades a l'antiga plaça de l' estació.»

«La cuina del porc»

D'altra banda, per segon any con­se­cu­tiu, aquest diu­menge comença La cuina del porc, unes jor­na­des gas­tronòmiques que es por­ta­ran a terme durant dues set­ma­nes, i que fina­lit­za­ran el diu­menge dia 21. Són unes jor­na­des amb menús que tenen com a base la carn de garrí, en les quals par­ti­ci­pen els res­tau­rants Pas­te­ral 1849, Can Quer, Stop i Can Co, que ofe­rei­xen menús amb preus que van dels18 als 21,50 euros, IVA inclòs.

14 de març. Al costat de la via verda del tren d'Olot a Girona. Tel. 972 421 902.

DESTACATS

La fira i la festa
Brocanters; productes del porc, i artesania.
Trobada d'intercanvi de plaques de cava.
Visites guiades al poble
Missa solemne a l'església
Animació musical i sardanes amb La Principal de Banyoles.
El dinar de germanor
Menú: amanida de pagès, fesols secs amb xinxarrells, fetge amb mantellina (plat típic de la Cellera), graellada amb carn magra i botifarra. Pa, vi, postres i cafè. Preu: 12 €.
Serveis complementaris (taules, cadires i coberts): 3 €.
Jornades gastronòmiques
Del 7 al 21, La cuina del porc, als restaurants locals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.