Ciència

Mustafa Suleyman, fitxatge d’AI Microsoft

El cofundador de DeepMind ara encapçala la IA a Microsoft i manté l’alerta sobre els riscos potencials

Mustafa Suleyman, cofundador de DeepMind i ara CEO de Microsoft AI, és una figura central en el desenvolupament de la intel·ligència artificial. El 2010, junt amb Demis Hassabis, va fundar DeepMind Technologies, una empresa d’IA que ràpidament es va convertir en líder del sector. El 2014, Google va adquirir DeepMind per 400 milions de lliures. A DeepMind, Suleyman va liderar projectes innovadors com DeepMind Health, que va aplicar algorismes d’aprenentatge automàtic per millorar l’eficiència energètica dels centres de dades de Google, i va col·laborar amb institucions sanitàries del Regne Unit per millorar els serveis sanitaris.

Després d’abandonar Google el 2019, va cofundar Inflection AI el 2022, centrada en la creació de tecnologies que ajudin els humans a interactuar amb els ordinadors d’una manera més natural. Un dels productes destacats d’Inflection AI és el bot de conversa Pi, preparat per oferir suport emocional i mantenir converses prolongades amb els usuaris.

El març del 2024, Microsoft va anunciar la incorporació de Suleyman com a CEO de Microsoft AI. Aquesta nova unitat de la companyia se centra en l’evolució de la seva eina Copilot i altres productes d’IA. Suleyman dependrà directament de Satya Nadella, CEO de Microsoft, i treballarà estretament amb l’equip d’OpenAI, amb qui Microsoft hi té una aliança.

En el debat sobre els riscos de la IA, Suleyman adopta una actitud de prudència. Ha advocat per un enfocament responsable i ètic en el desenvolupament de la IA, destacant la importància de la col·laboració entre empreses, governs i la societat civil per garantir que la tecnologia es desenvolupi de manera segura. En el llibre The Coming Wave, escrit a quatre mans amb Michael Bhaskar, discuteix els perills inevitables de la IA descontrolada i proposa solucions per mitigar aquests riscos.

Suleyman és fundador del Partnership on AI, una organització que inclou empreses com Amazon, Apple, Google, IBM i Meta que treballa per establir bones pràctiques en el desenvolupament de la IA i avançar en la comprensió pública de les seves implicacions.

Amb el fitxatge de Suleyman, Microsoft es decanta per continuar sent un actor clau en la revolució de la IA i es preserva no posant tots els ous en la cistella de Sam Altman, CEO d’OpenAI.

Pare sirià i mare anglesa
Nascut a Londres el 1984, Suleyman va créixer en una família multicultural, amb el seu pare sirià treballant com a taxista i la seva mare anglesa com a infermera. Va començar la seva carrera acadèmica a Mansfield College, a Oxford, però va abandonar els estudis per dedicar-se a projectes més pràctics.
Adolescent compromès
Suleyman va començar la seva trajectòria professional fundant el servei de suport Muslim Youth Helpline mentre encara era adolescent. Posteriorment, va treballar com a assessor de drets humans per a l’alcalde de Londres i va cofundar Reos Partners, una consultoria especialitzada en el canvi sistèmic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia