Ciència

La fi de subvencions a les renovables afectarà els parcs eòlics

L'alcalde Antonio Belda diu que quant al desenvolupament del pla eòlic, regna un absolut silenci

La resolució del consell de ministres del Govern espanyol del passat 27 de gener, per la que s'establia el punt i final a les subvencions per a les energies renovables, no solament afectarà a l'energia fotovoltaica amb els projectes anunciats als termes de Biar i Banyeres de Mariola i un de termosolar a Villena, sinó que també pot significar el toc de gràcia per a paralitzar el desenvolupament del Pla Eòlic a les zones 13 i 15 amb la inclusió de terrenys del terme municipal de Banyeres de Mariola.

A partir d'ara, i amb el tancament de l'aixeta a les subvencions, difícil resultarà per a les empreses promotores dels parcs eòlics defensar una adequada rendibilitat a la que haurien d'ajudar les més de 3.000 hores de vent anuals necessàries sense que pel moment s'haja donat a conèixer cap estudi que verifique aquesta condició; o quan tampoc s'han contestat encara les més de 15.000 al·legacions presentades contra el desenvolupament del Pla Eòlic a la zona 15 ja fa quasi vuit anys; o quan algunes zones de les serres en les quals es pretén instal·lar els molins de vent estan declarades com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZAE) o zones de micro reserva de flora, el que ve a afegir més obstacles a la instal·lació dels parcs eòlics.

De fet, a nivell oficial municipal, «res se sap del tema sobre el que regna un absolut silenci», ha comentat l'alcalde Antonio Belda. «Com ja es va dir en el seu moment, estem a favor de l'energia eòlica, però no que els aerogeneradors produïsquen un impacte visual negatiu en el terme municipal en el cas que el Pla Eòlic vaja avant». En aquest sentit, cal recordar que l'Ajuntament ja va presentar en el seu dia les corresponents al·legacions per a que el Consell es replantejara la ubicació d'alguns aerogeneradors de l'àrea 13, a la zona d'El Cortijo, per estar molt pròxims al terme de Banyeres amb el consegüent gran impacte visual que produirien des de qualsevol punt de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona