Ciència

Un estudi revela que l'aigua de la mar activa el sistema immunològic

El departament que coordina el professor José Miguel Sempere assegura que a més exerceix un efecte protector i reforça l'organisme

Investigadors de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb els laboratoris Quinton, han realitzat un estudi que posa de manifest que l'aigua de la mar activa el sistema immunològic i exerceix un efecte protector de reforçament de l'organisme davant els virus, bacteris, baixes defenses i altres patògens estacionals.

L'estudi, denominat "Estudi in vitro per avaluar l'activitat immunològica de la solució isotònica i hypertònica Quinton en cèl·lules humanes de la sang perifèrica” ha estat portat a terme mitjançant un conveni d'investigació entre els esmentats laboratoris i el grup d'investigació d'immunologia de la Universitat d'Alacant, dirigit pel doctor José Miguel Sempere.

Els resultats de l'estudi deixen a les clares que l'aigua de la mar conté nombrosos elements minerals amb coneguts efectes antioxidants i immunomoduladors, com és el cas del seleni, el silici o el zinc. El sodi o el clor resulten fonamentals per al normal funcionament de les cèl·lules de l'organisme.

Els resultats d'aquest estudi han pogut obtenir-se mitjançant un test de proliferació cel·lular in vitro i es confirma que els leucòcits conreats in vitro, mantenen la seua morfologia i viabilitat sense cap mena d'estímuls afegits i amb clara activació cel·lular, la qual cosa provoca un alt nivell d'immunitat i origina l'eliminació d'agents infecciosos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.