Ciència

recerca

L'Ajuntament de Sant Hilari impulsa amb la UdG i la UVic una càtedra d'aigua

L'Ajuntament preveu inaugurar abans de l'estiu el centre d'innovació Aqua, destinat a investigació i turisme

És un espai de 2.000 m² i tres plantes

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm preveu inaugurar abans de l'estiu el Centre d'Innovació Aqua, un espai museístic i d'activitats i conferències que, en part, es dedicarà també a la recerca de l'aigua. La investigació es durà a terme gràcies al conveni que té a punt de tancar l'Ajuntament amb la Universitat de Girona i la Universitat de Vic.

La indústria de l'embotellament d'aigua mineral és un dels principals motors econòmics del municipi, que de fet es coneix com “la vila de les cent fonts”. A més, forma part del Consorci Viles Termals de Catalunya, juntament amb vuit municipis més, entre els quals hi ha Caldes de Malavella i Santa Coloma de Farners.

Aquest llegat va fer que en l'època de govern del tripartit s'impulsés un centre dedicat a l'aigua, batejat amb el nom de Centre d'Innovació Aqua, que en algun moment va estar encallat (de fet, es preveia inaugurar-lo en començar el 2013), però que actualment està ja en la fase final. Aquest espai, de 2.000 m², té tres plantes, amb un museu dedicat a l'aigua a la planta baixa, on també hi haurà un espai dedicat al bandoler Serrallonga; una sala a la planta superior com a auditori i espai per a activitats, i, a la planta del mig, es preveu que hi hagi l'espai destinat a investigació, on es començarà a treballar ja el curs vinent (setembre o octubre) gràcies al conveni amb la UdG i la UVic. Segons va avançar l'alcalde, Albert Santaugini, la UdG se centrarà més en l'aigua des del vessant turístic, mentre que la UVic estudiaria l'aigua lligada al benestar. “Tenim el centre tecnològic al mig de Girona i Vic, i amb l'eix desdoblat pot ser un punt de referència en la recerca i desenvolupament de l'aigua”, va dir l'alcalde.

LA FRASE

Estem entre Girona i Vic, i amb l'eix desdoblat el centre pot ser un punt de referència en la recerca de l'aigua
Albert Santaugini

Creen la regidoria de Viverisme

Un dels canvis en el futur cartipàs és la creació de la regidoria d'Agricultura, Forestal, Indústria, Viverisme i Cultius. El responsable d'aquesta àrea és el segon tinent d'alcalde, Carles Testart. La regidoria s'ha creat perquè en els últims anys el sector del viverisme ha crescut molt, tant en volum de negoci com en ocupació, i ha superat el sector de la fusta. Un dels motors de l'economia local continuen sent les plantes envasadores, però el segueix de prop el cultiu de plantes, i amb el boom de les energies renovables, la massa forestal és una possibilitat de negoci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.