Ciència

Troben un recipient de 60.000 anys a l'Abric Romaní

Les excavacions arqueològiques que s'estan fent durant aquest mes a l'Abric Romaní de Capellades han posat al descobert un recipient excavat al sòl de més de 60.000 anys d'antiguitat que els neandertals haurien fet servir per escalfar aigua. Es tracta d'un forat còncau fet amb un pal cavador que es prop duna paret i envoltat d'una gran quantitat de fogars en els quals s'han trobat abundants roques calcàries amb fractures tèrmiques. Durant les excavacions que s'estan fent en aquest jaciment de l'Anoia sota la direcció de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), i que finalitzen aquest divendres, s'han posat al descobert prop de 10.000 nous fòssils que aportaran nova informació sobre l'activitat domèstica dels neandertals.

En la campanya d'aquest agost s'ha incorporat una nova forma de registre de les superfícies arqueològiques per obtenir imatges amb el material in situ i integrar aquesta documentació gràfica dins una gran composició digital de la superfície excavada. Aquesta informació és de gran interès per explicar la distribució espacial del jaciment i gaudir d'un mapa visual dels llocs on es desenvolupaven les diferents activitats, que s'exposarà en el futur museu del Neandertal de Catalunya, que acollirà Capellades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.