Ciència

Concedeixen el premi Princesa de Girona a Sílvia Osuna

La investigadora de la UdG treballa amb l'objectiu de poder dissenyar enzims per abaratir fàrmacs

La doctora en química per la Universitat de Girona Sílvia Osuna (Castelló d'Empúries, 1983) va ser premiada ahir amb el premi Fundació Princesa de Girona (FPdGi) en la categoria de recerca científica per la seva contribució a una nova forma de desenvolupament d'enzims que permetrà abaratir la producció de fàrmacs. El jurat, reunit aquest cop a la seu del Consell Valencià de Cultura, va comunicar el resultat de la seva deliberació i va premiar de forma unànime Osuna “per la seva recerca enfocada al desenvolupament d'enzims a la carta mitjançant la química computacional per a la síntesi i producció de fàrmacs”.

La cerimònia de lliurament dels premis, que estan dotats amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, tindrà lloc l'1 de juliol, sota la presidència del reis, en el marc d'un programa de dos dies d'activitats a Girona

Osuna ha dut a terme estades d'estudi i recerca a institucions com la Universitat de Califòrnia, a Los Angeles (Estats Units), i la Universitat Lliure de Brussel·les (Bèlgica). La seva recerca s'ha centrat en el desenvolupament del projecte MetMoDEzyme, que té com a objectiu desenvolupar un protocol computacional que permeti dissenyar enzims per abaratir els preus de producció dels fàrmacs.

Sorpresa encara pel premi, Osuna va valorar ahir davant del Museu Dalí de Figueres el reconeixement. “Fa dos anys era a l'atur. Ara, però, no em puc queixar”, va dir. “La recerca començarà d'aquí a un mes. El que m'està passant no és gaire normal entre els investigadors. Això tindrà un impacte molt gran”, va manifestar.

LA FRASE

El que m'està passant no és normal entre investigadors. Ja tinc ganes de començar la recerca
Sílvia Osuna
INVESTIGADORA A LA UDG NASCUDA A CASTELLÓ D'EMPÚRIES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.