Educació

educació

Temor d'una fuga d'alumnes a les escoles rurals del Sobirà

Els mestres lamenten les facilitats de transport que consideren que el Consell Comarcal dóna als alumnes per desplaçar-se a una escola més gran

L'ens comarcal defensa que ofereix serveis aprovats per ordenança

El claustre de mestres de la ZER Alt Pallars Sobirà, que inclou les escoles de Llavorsí, Ribera de Cardós, Alins, Tírvia i Rialp, ha manifestat la seva “preocupació i indignació” envers el “turisme escolar” que diuen que promociona el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Els professors argumenten que es donen facilitats als alumnes d'aquestes cinc escoles per poder utilitzar el servei de transport a un preu “irrisori” i així poder anar a una escola que no els pertoca, com per exemple la d'Esterri d'Àneu o la de Sort.

Per aquest motiu, una vintena de docents de la ZER es van concentrar ahir al migdia a Sort davant del Consell Comarcal amb l'objectiu de reunir-se amb el seu president, Llàtzer Sibís. Els professors temen que es pugui acabar tancant algun centre i lamenten la “paradoxa” que representa que a la ciutat s'implanti el model d'escola rural i, per l'altre cantó, “al territori, on és una necessitat i no una tendència metodològica, se'l perjudiqui amb situacions com aquesta”. Sibís, per la seva banda, va explicar que el Consell Comarcal ofereix serveis aprovats per ordenança i d'ús públic, i va assegurar que els nens i nenes que no van al seu centre de referència no tenen dret al transport gratuït ni al menjador gratuït. Només en el cas que
el transport escolar disposi de places lliures, llavors sí que les poden utilitzar pagant la taxa vigent. El director de la ZER, Josep Balagueró, va assegurar en sortir de la reunió que el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà es va comprometre a estudiar la petició dels professors, que van entrar en registre. Les protestes de la ZER del Sobirà s'uneixen a les de l'AMPA de l'escola Vall Fosca, al Pallars Jussà, per l'anul·lació del nomenament d'un mestre (vegeu peça).

LA XIFRA

5
escoles
formen part de la ZER Alt Pallars Sobirà: les d'Alins, Rialp, Llavorsí, Tírvia i Ribera de Cardós.

LA FRASE

És paradoxal que a la ciutat s'aposti pel model rural i aquí se'l perjudiqui
Josep Balagueró
director de la zer alt pallars sobirà

La Torre de Cabdella pagaria un nou mestre per fer fora el rebutjat

L'Ajuntament de la Torre de Cabdella s'ha compromès a pagar un nou docent si Ensenyament accepta fer fora el mestre que l'AMPA de l'escola Vall Fosca rebutja. Així ho van aprovar per unanimitat els set regidors del consistori en el ple extraordinari celebrat dimecres, en què aquest va ser l'únic punt de l'ordre del dia. Segons Ensenyament, aquesta mesura seria “il·legal”, ja que, per llei, el sou dels docents i els funcionaris els paga en horari lectiu la Generalitat. Els pares i mares de l'escola Vall Fosca insisteixen, però, que no duran els seus fills a classe el dia 12, quan comença el curs escolar, si no es revoca el nomenament del docent que rebutgen i que va ser rebutjat també per l'escola Àngel Serafí Casanovas de Sort l'any 2014. Ensenyament ja va comunicar als pares en una reunió que va tenir lloc dilluns passat que faria el que “legalment” estigués a les seves mans, però que no existeixen “motius ni evidències” per actuar contra el docent objecte de la protesta. Els pares no han exposat els motius pels quals estan en contra del mestre, que a Sort associaven amb “problemes de convivència” i “caràcter complicat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona