Educació

Educació

Ruiz inaugura a Cabrils el nou edifici de l'institut

Les dependències, que van començar a funcionar a l'octubre, tenen capacitat per a 360 alumnes

Els treballs van durar 24 mesos i han costat uns 3,5 milions d'euros

Cabrils es va posar de llarg ahir per inaugurar de manera oficial una de les seves reivindicacions històriques: el nou edifici de l'institut Cabrils.

En l'acte hi va participar la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz (JxSí), que, acompanyada de les autoritats locals amb l'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU), al capdavant, va descobrir una placa fixada en una de les parets del pati del nou equipament. Durant la inauguració també hi va ser present el director del centre, Jordi Xaubet. Després, la comitiva va visitar les instal·lacions educatives i Ruiz es va interessar per les matèries impartides, a més d'intercanviar impressions amb mestres i alumnes. Un cop acabada la visita, les autoritats van fer els parlaments i l'acte va cloure amb una actuació musical a càrrec d'alumnes del centre.

“Avui no només és un gran dia per la comunitat educativa de Cabrils sinó que també ho és per a tot el municipi”, va assegurar la consellera. “Els equipaments educatius són una de les coses més importants que pot tenir un poble i un país”, va emfatitzar Ruiz, que va voler destacar que “l'educació és la base del progrés”.

No obstant això, aquestes instal·lacions pròpiament dites ja estaven en funcionament des de l'octubre passat, i tenen capacitat per uns 360 alumnes. A hores d'ara, però, hi ha matriculats 294 estudiants d'ESO.

Els treballs del nou edifici –que ha costat uns 3,5 milions a càrrec de la Generalitat– van començar el 22 de maig del 2015 i tenien una durada prevista de 14 mesos. Però uns imprevistos en el començament de les obres van obligar a prolongar el termini d'acabament obligant a fixar una nova data per finalitzar-les, tot i que van poder estar enllestides abans del termini previst.

Segons l'Ajuntament, amb la inauguració del nou edifici, que té una superfície total construïda de 2.990 metres quadrats distribuïts en tres plantes i que alberga tres línies d'educació secundària, se satisfà una demanda existent a Cabrils. Amb l'arrencada de l'activitat, el mes d'octubre, les noves dependències substitueixen les que estaven instal·lades de manera provisional a la zona del municipi coneguda com a Mas Maria.

LA XIFRA

294
alumnes
són els que actualment cursen l'ESO a l'institut de Cabrils, que té capacitat per a 360 estudiants.

LA FRASE

Els equipaments educatius són una de les coses més importants que pot tenir un país
Meritxell Ruiz
Consellera d'Ensenyament de la Generalitat

Set anys esperant les noves instal·lacions

Amb la posada en marxa del nou edifici de l'institut de Cabrils es posa fi a set anys d'espera. Precisament, en aquest sentit es va expressar l'alcaldessa de Cabrils durant els seus parlaments: “Han estat set anys en barracons i, tot i que la construcció de l'edifici ha trigat, al final ha valgut la pena”, va dir. Morales, a més, també va voler tenir una menció especial per l'exalcalde del municipi, Joaquim Colomer, que era present en l'acte, recordant que va ser ell “el que va fer la sol·licitud per construir aquestes noves instal·lacions”. L'alcaldessa, que va qualificar el nou edifici d'“ampli” i “acollidor”, va encoratjar els alumnes dient-los que “ara s'han d'aprofitar aquestes parets i treballar molt”. Per la seva banda, el director del centre, Jordi Xaubet, va definir el procés de construcció de l'edifici com “un camí complicat, però ara l'institut ja té casa”, i va ressaltar el fet que “durant set anys s'ha aconseguit que aquest centre agafi identitat i una manera de fer”. “Avui no només estrenem l'edifici, sinó que també celebrem la majoria d'edat de l'institut”, va emfatitzar el director. Finalment, en els parlaments també hi van tenir representació els alumnes del centre. “Realment ho veiem molt lluny, però el dia ha arribat finalment”, va manifestar un dels representants, que va confessar que “per als alumnes això significa molt”. “Ara deixarem els incòmodes barracons i els canviarem per aules”, va reblar l'alumne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia