Educació

afectacions pel temporal

El temporal deixa un centenar d'escolars sense transport

Se suspenen una quinzena de línies per anar a escoles del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell

Boí Taüll disposa de gruixos de neu notables però no pot obrir per culpa del vent

El temporal de vent i fred que des del cap de setmana ha afectat Catalunya no va passar ahir de llarg per les comarques lleidatanes. La neu que va caure durant la nit i la matinada de dilluns al Pirineu de Lleida va obligar ahir a suspendre un total de 15 rutes de transport escolar. La comarca del Pallars Sobirà va ser la més afectada, amb cinc rutes suspeses i 45 nens sense poder anar a escola. Al Pallars Jussà es van suspendre cinc línies, que van afectar 29 nens. Per la seva part, a l'Alta Ribagorça no van poder realitzar el trajecte tres línies i 20 nens no van poder anar a escola. A l'Alt Urgell es van suspendre dues rutes, que van afectar 16 escolars.

D'altra banda, els forts vents, en combinació amb la nevada dels darrers dies, ha incrementat el perill d'allaus. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic, el perill d'allaus per avui continua sent fort a tot el Pirineu Occidental (4 en una escala en què 5 indica el màxim perill). En aquest sentit, Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Allaucat i demana que s'extremin les precaucions en la pràctica d'activitats de muntanya fora de les zones senyalitzades per evitar desencadenar allaus.

L'estació de Boí Taüll va veure's obligada a tancar ahir a causa de les fortes ràfegues de vent, que feien molt difícil qualsevol pràctica esportiva a la zona. L'estació, malgrat disposar de gruixos de neu superiors als dos metres, va haver de limitar la seva operativitat diumenge arran de les condicions meteorològiques adverses.

Pel que fa a les incidències viàries, el port de la Bonaigua va quedar tancat i es feia obligatori l'ús de cadenes a diverses carreteres: N-260 port del Cantó, C-28 des d'Esterri d'Àneu fins a la Peülla, L-500 balneari de la Vall de Boí, L-501 pla de l'Ermita a la Vall de Boí, C-142b al pla de Beret. A l'N-230, a l'altura de Vilaller, es va prohibir el pas als camions pels efectes del torb.

Vora 1.500 sortides fetes pels bombers

Els bombers van dur a terme entre diumenge i dilluns prop de 1.500 sortides a causa del temporal de vent. La majoria d'actuacions van ser al Camp de Tarragona i a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Diumenge, el vent va deixar dues persones greument ferides a Salou. Ahir les principals actuacions van ser per retirar branques d'arbres i mobiliari urbà. No obstant això, dues torres elèctriques van caure a Torroella de Montgrí i van deixar sense subministrament elèctric 523 abonats. També va haver-hi talls de llum a Reus, Terrassa, Calafell, Santa Oliva i el Port de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona