Educació

Societat

A Manlleu, infants més invulnerables

Unes 50 famílies s'acullen al projecte per trencar la roda de la pobresa

Manlleu és un dels vuit municipis de Catalunya –entre els quals també hi ha Manresa– inclosos en el projecte Invulnerables, ideat per Sor Lucía Caram i fet realitat gràcies a la col·laboració de la Generalitat, l'Obra Social La Caixa i la implicació de la Fundació Projecte i Vida i la Fundació del Barça. El projecte té com a objectiu principal lluitar contra la pobresa infantil i l'exclusió social: “Fer que els infants en una situació econòmica o social complicada siguin invulnerables a tot això i se'n puguin sortir; que trenquin la roda que sembla dirigir el fill d'una família pobra a ser tota la vida pobra”, explica la regidora de Promoció Social de Manlleu, Dolors Collell.

En aquest sentit, Manlleu va entrar en el projecte a finals del 2015, i després del treball previ ja s'ha inclòs 49 famílies en el programa. Entre les actuacions més destacades que s'han engegat aquest curs hi ha el suport i reforç educatiu, i el taller terapèutic destinat a les mares: “Es treballa amb perfils de família que amb una empenta se'n poden sortir; no és tant un projecte assistencial com un programa d'aprenentatge perquè puguin fer el camí tots sols”, diu Collell.

La impulsora del projecte, Sor Lucía Caram, va remarcar en aquesta línia que la pobresa infantil “va unida a la pobresa de les famílies”. “No ens volem resignar a perdre una generació i el que volem és que tots els nens i nenes tinguin igualtat d'oportunitats més enllà de la seva situació personal.”

Creixen de pressa

El projecte no té data d'acabament i l'objectiu és “acompanyar els infants fins on calgui i anar incorporant més famílies a mesura que es tinguin més recursos”. En aquest sentit, tant Caram com Collell van explicar que es vol treballar amb el teixit empresarial de la comarca per potenciar el projecte tant pel que fa a recursos econòmics com a material i oportunitats laborals. Amb l'humor que la caracteritza, Lucía Caram va citar la cantant Shakira per demanar la implicació dels empresaris: “Facin inversió social en la infància. Els nens i nenes creixen molt de pressa i en podran veure els resultats”, va explicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró