Educació

S'obre l'Espai de l'Estudiant, amb 48 estands

La fira vallenca espera superar les 5.500 persones de l'edició anterior

L'Espai de l'Estudiant de Valls va obrir ahir les seves portes per presentar l'oferta formativa d'enguany. Aquesta dissetena edició, que s'acaba avui, espera rebre més de 5.500 visitants. En la inauguració, l'alcalde de Valls, Albert Batet, destaca que l'Espai de l'Estudiant s'ha convertit en un referent a tot Catalunya i va destacar “la gran oferta que es promociona”.

En total hi participen 48 estands adreçats a estudiants, principalment d'educació secundària obligatòria (ESO), de batxillerat i de cicles formatius de tota la demarcació, tot i que està obert al públic en general. Alguns dels alumnes que van visitar l'Espai de l'Estudiant ja tenien clar quina informació volien demanar, mentre que d'altres valoraven la tasca d'aquesta jornada perquè els ajuda a encaminar el seu futur. Les preguntes més freqüents que es formulen els joves, segons representants de diferents estands, fan referència a la nota que es necessita per accedir a la universitat o a un cicle formatiu, el grau de dificultat dels cursos o quants anys d'estudi requereixen. Com a novetats, de moment, la Universitat Rovira i Virgili va presentar dos cursos: enginyeria biomèdica i enginyeria de processos d'aliments.

L'exèrcit arriba “desarmat” i complint el codi

La presència de les forces armades a l'espai ja estava assegurada. Després de les diverses controvèrsies dels últims dies, finalment l'Ajuntament de Valls va aprovar una moció conjunta en què demanava respectar un codi ètic perquè l'exèrcit no assistís amb elements bèl·lics. Així s'ha respectat des de l'estand, on el tinent Querol explicava que els cossos militars es mantenen al marge de la polèmica: “Estem aquí per informar.” En els darrers anys la demanda d'informació de l'exèrcit ha augmentat a Catalunya. De fet, en la jornada d'ahir a Valls l'estand de les forces armades va ser un dels punts d'informació més freqüentats, juntament amb el de la URV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia