Educació

Universitat

Isona i Coll de Nargó seran seus d'arqueologia i paleontologia de la UAB

Els nous campus Pallars Jussà i Coll de Nargó esdevindran una eina essencial en la formació dels estudiants

Isona i Coll de Nargó seran les dues noves seus del campus d'arqueologia i paleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ahir al migdia es van presentar en societat el campus Pallars Jussà i el campus Coll de Nargó, un cop signats els convenis als respectius ajuntaments. La UAB, a través del seu departament de geologia i conjuntament amb l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, manté des de fa anys col·laboracions amb tots dos consistoris en l'àmbit de la recerca i de la docència dels estudis de paleontologia, ja sigui amb la realització de les pràctiques de camp o bé amb diversos projectes de recerca i treballs paleontològics als jaciments del Pallars Jussà i de Coll de Nargó.

La creació d'aquests nous campus possibilita el desenvolupament científic en el camp de la geologia i la paleontologia i constitueixen una eina essencial en la formació dels estudiants. A més, es convertiran en un element dinamitzador del patrimoni paleontològic i geològic de tots dos municipis, tot contribuint a promoure els diversos jaciments, com també el Museu de la Conca Dellà i el Museu Dinosfera com a punts de referència al Pirineu.

Les noves seus d'Isona i Coll de Nargó s'afegeixen a les set de què ja disposa el campus d'arqueologia i paleontologia de la UAB: la Noguera, la Draga, el Castellot, Torre Llauder, Mines de Gavà, Vall d'en Bas i Guissona.

El conjunt de Coll de Nargó presenta un alt valor científic i ha esdevingut un referent paleontològic a nivell mundial per la seva qualitat i abundància de troballes excepcionals. La zona paleontològica reuneix la major quantitat de postes d'ous de dinosaures coneguda a Europa i és considerada una de les més importants del món. La Conca Dellà conserva un dels conjunts de jaciments paleontològics amb restes de dinosaures més importants de Catalunya.

LA XIFRA

9
seus
té repartides la Universitat Autònoma arreu del país, quatre de les quals a la demarcació de Lleida.

Els museus seran referents al Pirineu

A banda dels jaciments, tant Coll de Nargó com Isona disposen de dos espais museogràfics: es tracta del Museu de la Conca Dellà i el Museu Dinosfera, que ofereixen la possibilitat de descobrir el passat dels dinosaures, així com el coneixement sobre la reproducció d'aquests animals que fa més de 66 milions d'anys habitaven al Pirineu. Tots dos equipaments han rebut amb els braços oberts aquest acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia