Educació

ensenyament

El nou institut de Gurb ja té el finançament

El govern destinarà 4,9 milions d’euros a la construcció del nou centre educatiu

El govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar ahir al migdia un pla d’inversió en centres educatius que s’eleva fins a 99 milions d’euros. Entre els projectes inclosos destaca l’aprovació del finançament per tal de construir l’edifici de l’institut de Gurb, que actualment ocupa un espai provisional format per mòduls prefabricats. La bona notícia la va revelar a les xarxes socials el conseller de Justícia, Carles Mundó, gurbetà i exregidor del municipi. “Bones notícies per a l’institut de Gurb. El govern ha aprovat 4,9 milions d’euros per finançar la construcció del nou edifici”, va avançar en una piulada que poc després es va confirmar amb el comunicat tant del govern com del departament d’Ensenyament, en què es desgranaven les inversions al territori.

En el cas de Gurb, l’Ajuntament va cedir uns terrenys de 1.900 metres quadrats just al costat d’on ja hi ha situada la secció institut de la població. El centre educatiu té ara mateix 273 alumnes repartits en dues línies a tercer i quart d’ESO, i tres línies de primer i segon. La secció institut de Gurb es va inaugurar el curs 2010/11 amb 38 alumnes i la bona acollida del projecte educatiu s’ha traduït amb un creixement exponencial del nombre d’alumnes. L’objectiu és disposar d’un edifici d’obra en condicions en una superfície útil de 3.000 metres quadrats.

Inversió a Igualada

Pel que fa a la regió central, el pla d’inversió aprovat pel govern català també afecta l’institut Badia i Margarit d’Igualada. En el cas del centre educatiu de secundària més jove de la capital de l’Anoia, s’ha aprovat l’execució de l’adequació i ampliació de l’institut, que comportarà un nou edifici al costat de l’actual, que comparteix amb l’escola Gabriel Castellà, on es va engegar l’activitat educativa amb dues línies de primer d’ESO el curs 2015/16. En el cas d’aquesta actuació, s’ha pressupostat un import de 3,85 milions d’euros, xifra que permetrà disposar de 3.000 metres quadrats de superfície. A l’abril ja es va adjudicar la redacció del projecte executiu, precisament el criteri que un cop aprovat el finançament per part del govern ha establert la Generalitat per començar a executar la vintena d’actuacions previstes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries
economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA