Educació

Ensenyament

Obres a corre-cuita perquè al nou institut d’Alpicat es pugui iniciar el curs a temps

Ensenyament assegura que l’1 de setembre ja estaran en funcionament els mòduls prefabricats

El centre començarà amb dos grups de primer d’ESO

Alpicat (Segrià) va viure un gran creixement en els anys anteriors a la crisi; s’ha situat ara en els 6.500 habitants i les parelles joves que hi van anar a viure ja comencen a tenir els fills amb edat d’anar a l’institut. Però la població encara no té institut públic. Fins a l’1 de setembre.

S’havia convertit en una demanda constant i finalment veurà la llum. El director territorial d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va visitar ahir les obres de construcció dels primers mòduls del centre i va assegurar que l’institut estarà operatiu el primer dia de setembre, quan els professors destinats a Alpicat s’incorporin a la seu del nou centre, i que les classes podran començar amb plena normalitat amb els alumnes el dia 14 de setembre.

Inicialment, l’institut arrencarà amb mòduls prefabricats. De moment s’ha aplanat el terra i s’ha preparat per als serveis que tindran els mòduls. Aquests s’instal·laran el 24 d’agost, i en total l’espai serà de 150 metres quadrats de mòduls. Aquesta instal·lació de mòduls es prolongarà entre un i dos dies, després dels quals caldrà procedir a fer les pertinents adequacions elèctriques i de clavegueram.

Aquest procés s’allargarà uns dies més i el personal docent que s’incorpori el dia 1 haurà de conviure durant un temps amb les feines dels instal·ladors. Però, tot i això, Culleré va assegurar que “la primera setmana de setembre estarà tot a punt perquè els mestres puguin començar a treballar i el 14 es podran iniciar les classes amb tota normalitat”.

Quedarà per a més endavant la col·locació d’una tanca i de la pista poliesportiva, però les classes arrencaran igualment, segons els responsables d’Ensenyament. L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, va expressar ahir la seva total confiança en què aquest nou equipament estigui enllestit per a l’inici del curs.

Fins ara, els nois en edat d’anar a l’institut ho havien de fer al col·legi concertat Terraferma, que ofereix també secundària, o bé agafar l’autobús cada dia i anar a Lleida a l’institut Manuel de Montsuar, que és el de referència per als alumnes d’Alpicat. Uns setanta alumnes ho han fet fins ara.

El nou institut d’Alpicat s’instal·la en uns terrenys adjacents a l’escola Doctor Serés, de manera que la població disposarà d’una illa educativa en què, a més de l’institut, hi haurà una llar d’infants i l’escola de primària. La previsió és que en aquest primer curs de funcionament, el centre comenci amb dos grups de primer d’ESO i una seixantena d’alumnes, tots ells d’Alpicat, que serà l’única població assignada al nou institut de secundària.

LA FRASE

Hi ha hagut algun retard de tramitació, però l’institut estarà operatiu per a l’1 de setembre
Miquel Àngel Cullerés
delegat territorial dels serveis d’ensenyament a lleida

LA XIFRA

70
alumnes d’Alpicat fins ara es desplaçaven cada dia per fer els estudis de secundària a Lleida.

LA DATA

14-9-2017
Començaran
les classes els primers alumnes del centre, que formaran dos grups de primer d’ESO.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona