Educació

Producte del territori a les escoles ripolleses

Onze escoles de la comarca i del Bisaura i el Ges aprenen a valorar la proximitat

Sis escoles s’han incorporat al projecte Territori educador. Ens mengem les valls i ja en són onze del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura. Es tracta de les escoles Doctor Robert, de Camprodon; Pirineu, de Campdevànol; Mare de Déu de Núria, de Ribes de Freser; Segimon Comas, de Sant Quirze de Besora; Lloriana, de Sant Vicenç de Torelló; Joan Maragall, Salesians i Ramon Suriñach, de Ripoll; l’institut escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses, i les escoles de la ZER Vall del Ter (Vilallonga de Ter, Llanars, Sant Pau de Segúries i Ogassa) i Comte Arnau (Vallfogona de Ripollès i Planoles).

Aquest projecte pedagògic pretén donar valor als productes agroalimentaris del territori i contribuir a fomentar el consum de proximitat. Es tracta, en definitiva, de generar un sentiment de pertinença i identitat entorn del producte local i l’activitat tradicional dels territoris on hi ha els centres educatius participants. A més, també vol promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola.

Les actuacions del projecte consisteixen a donar a conèixer els productes locals més significatius del territori. La llista és molt llarga i inclou la carn de vedella, els làctics i els formatges, la carn de xai i de cabrit, la trumfa de la vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís, la carn de poltre i els embotits.

Hi participen alumnes de primària amb el treball a l’aula mitjançant materials pedagògics especialment dissenyats pel projecte i amb visites a ramaders, agricultors i productors agroalimentaris locals. També es duen a terme sessions informatives per a les famílies i els docents centrats en el producte de proximitat, la seva expressió gastronòmica i la seva importància nutricional.

Territori educador. Ens mengem les valls es va posar en marxa l’any 2016 amb la voluntat de transferir a les escoles del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura l’experiència del projecte Ens mengem la vall, promogut per l’Associació Cultural i Gastronòmica de Cuines de la Vall de Camprodon a l’escola Doctor Robert de Camprodon amb els mateixos objectius a aquella vall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto