La denúncia contra la llar d'infants de Sant Gregori parla de vexacions als nens

La fiscalia assegura que no li consta que hi hagi hagut maltractaments físics greus

La denúncia que es va presentar avui fa una setmana per males pràctiques quant al tracte a infants de l'escola bressol municipal Els Escarlets descriu els tractes vexatoris a què suposadament haurien estat sotmesos els nens i nenes, segons va informar ahir la cadena SER, que va tenir accés a les declaracions policials. Alguns dels fets denunciats són que «es lligava els nens que es portaven malament en una cadira, els llançaven aigua a la cara si s'adormien, no els donaven aigua per beure en tot el matí encara que en demanessin, i només en donaven als primers que s'acabaven el primer plat a l'hora de dinar». També s'especifica que «als que no s'acabaven el dinar els obligaven a empassar-se el menjar tapant-los el nas». I els nens que s'orinaven a sobre, «els feien anar amb els bolquers molls durant dues hores perquè aprenguessin a no fer-se pipí». Segons la cadena SER, si els pares feien tard a l'hora d'anar a recollir els fills, es deia als nens que no els anaven a buscar perquè no els estimaven. A les educadores que no seguien el mètode marcat per la direcció, els deien que feien «nens ximples», que els mimaven i que en realitat necessitaven «fermesa i disciplina». Els denunciants també van declarar, sempre segons la cadena SER, que «amb freqüència una de les educadores cridava als nens que eren marietes, floretes i tontos», i van afegir-hi que abans que els Mossos es presentessin a la llar d'infants ja s'havien fet diverses reunions amb la regidora d'Educació, Concepció Torrado, i amb l'alcalde, Jordi Noguer, els quals havien manifestat la intenció de reconduir la situació.

Fonts de la fiscalia van informar a la cadena SER que en aquest cas no hi ha constància de maltractaments físics greus, sinó que es tractaria d'«una manera no gaire correcta de fer la feina». Hi afegeixen que encara no saben com actuaran ni si imputaran algú, i que el primer que s'ha de fer és aclarir què ha passat, ja que encara desconeixen l'abast real de tot plegat. Altres fonts afirmen que una de les educadores, que hauria presentat la denúncia, ha agafat la baixa per pressions, per evitar enfrontaments amb la resta de companyes.

L'alcalde reitera la voluntat que tots els fets s'aclareixin com més aviat millor

L'alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer, no va voler ahir valorar el presumpte tracte que es donava als nens i que va avançar la cadena SER. Va reiterar que no té coneixement de les declaracions dels denunciants i es va refermar en la voluntat que s'aclareixin els fets com més aviat millor. Va afegir-hi que ningú, des dels Mossos o des de la fiscalia, s'ha posat en contacte amb ell per a res, i que a l'Ajuntament continuen desconeixent les acusacions concretes que conté la denúncia. Per tant, i per no entorpir les investigacions que s'hagin pogut emprendre, des de l'Ajuntament no volen entrar a valorar aquestes informacions. L'alcalde va refermar que té el màxim interès que els fets s'aclareixin tan aviat com sigui possible i que per això tot el consistori es posa a disposició de la justícia en tot el que pugui ser d'utilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona