Educació

JOSEP LLUÍS ALCÁZAR

PROFESSOR DE L’INSTITUT EL PALAU DE SANT ANDREU DE LA BARCA I DELEGAT DE LA CGT

“Els docents estan sota sospita”

“L’institut El Palau és el cap de turc per fer un atac frontal contra l’escola pública catalana”

“Cs i el PP utilitzen els nens en la seva cursa”

Josep Lluís Alcázar s’ha convertit en el portaveu dels professors de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, acusats de delicte d’odi després del referèndum de l’1 d’octubre.

Com estan els ànims a l’institut?
Tothom ha intentat fer la feina que li corresponia. És un esforç que s’ha fet des del principi. No obstant això, la situació no és normal i hi ha un ambient estrany entre els professors, els pares, els nanos...
Hi ha por entre els professors?
Sí, perquè estan sota sospita i això provoca un gran desgast i tota aquesta pressió exterior enterboleix la feina quotidiana.
Com estan els docents directament afectats?
Una part del professorat està pendent de la instrucció de la causa, quatre estan de baixa i un va demanar el trasllat i està treballant. Els que no han emmalaltit estan sotmesos a una pressió molt gran. La situació s’ha allargat molt i ha estat molt dura.
I ara espereu que es faci públic l’informe de la Inspecció.
Tot i que és cert que ni el centre ni els serveis territorials no han rebut mai cap queixa perquè els denunciants han anat a la premsa directament, es va enviar la Inspecció a fer la seva feina. Vam preguntar als serveis territorials d’Ensenyament quina era la conclusió i ens van dir que no hi havia cap indici de les acusacions que es feien i els vam demanar que ho fessin públic. Després vam demanar que es fes una carta a les famílies per calmar la situació, i a l’Ajuntament, que és l’altre responsable dels centres educatius, li vam demanar que sortís a dir que no hi havia indicis de les acusacions. Ni els uns ni els altres ho van fer i la sensació d’indefensió és absoluta.
Quines raons adduïen per no fer el que demanàveu?
Ens deien que intentéssim mantenir la intimitat dels nanos, que no responguem, que això passarà... però quan veus que la fiscalia dona carnassa a la premsa en filtrar-li un document parcial en què no hi ha cap referència al fet que els professors no reconeixen els fets...
I després va venir la publicació de l’article i les pintades.
Publiquen allò d’El Mundo, que va reproduir l’Albert Rivera amb una piulada repugnant amb insults al professorat inclosos, i ni l’alcalde socialista, ni la regidora d’Educació, de Ciutadans, van fer res. Però després va venir la part positiva. Els exalumnes del centre van convocar un acte d’un dia per l’altre que va aplegar més de mil persones. Va ser el millor antídot contra les pintades. També hi ha moviment en l’àmbit de les famílies per mostrar la solidaritat amb el professorat perquè veuen que s’està utilitzant descaradament els alumnes per a una confrontació política.
I l’institut, al bell mig.
Estem en una mena de cursa per veure qui és més dur amb l’escola pública catalana: si Ciutadans o el PP, que enviarà dos secretaris d’estat. La croada tot just ha començat. El Palau és el cap de turc per fer un atac frontal contra l’escola pública catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia