Educació

Clam a Verges per assolir finalment la nova escola

Més de 800 persones van fer un recorregut que separa l’edifici d’Educació Infantil i Primària, que consideren obsolet, de la zona on hi ha els barracons provisionals de secundària

La reclamació per a una nova escola-institut a Verges, que es va fer ahir al matí, va aplegar a més de 800 persones. La marxa va ser la part final d’una festa per reclamar l’acceleració de tràmits per a aquest nou centre, després de més de vuit anys de reclamacions.

La gran marxa va tenir lloc durant la Festa del Drac de l’Institut-Escola Francesc Cambó de Verges, que anualment organitzen les famílies d’aquest centre quan s’acosta el final de curs. La festa, però, es va accelerar per dur a terme la reivindicació. Els organitzadors destaquen la importància d’una festa que es volia culminar amb una gran marxa de caràcter festiu. Tot, amb un únic objectiu: reclamar l’acceleració dels tràmits per construir el nou edifici que la comunitat educativa espera des de fa més de vuit anys.

Més de 800 persones acompanyades per tambors, gegants i capgrossos van recórrer els 700 metres de distància –i amb una carretera pel mig– que separen el que consideren obsolet edifici d’educació infantil i primària dels barracons provisionals des de fa més de vuit anys de secundària, una dificultat afegida per al desenvolupament del projecte educatiu integrat d’aquest institut-escola. A més a més de les famílies, a la marxa hi han participat mestres i representants dels onze municipis per als quals l’IE de Verges és el centre educatiu de referència i que donen suport a aquesta reivindicació.

L’edifici d’infantil i primària és, segurament, el que té més mancances. Aquest, que té unes instal·lacions molt deteriorades, es va dissenyar per a una sola línia i ara en té dues a gairebé tots els grups. Un element clau és la falta d’espai per encabir un nombre d’alumnes que ha crescut un 20% en només tres cursos. Després d’esperar durant més de vuit anys, les famílies de l’institut escola, que és un centre de referència d’onze municipis del Baix Empordà, “han dit prou a una situació que ha esdevingut insostenible”.

LA XIFRA

800
persones
van participar a la marxa reivindicativa per una nova escola, d’un centre que aplega 11 municipis


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia