En marxa a Castellbisbal les obres del primer centre educatiu per a alumnes de 3 a 16 anys de la comarca

Ja estan en marxa les obres de construcció de l'institut escola de Castellbisbal, el primer centre educatiu que es projecta al Vallès Occidental perquè hi convisquin alumnes de 3 a 16 anys. L'objectiu de la primera fase de l'actuació és que els alumnes d'infantil puguin començar el pròxim curs escolar al nou centre educatiu, mentre que al següent ja hauria de ser el torn dels de primària i secundària.

L'institut escola de Castellbisbal serà de dues línies i tindrà capacitat per a 700 alumnes. Les obres estan valorades en un total de 6.731.817 euros i hauran d'estar enllestides definitivament l'estiu del 2011. L'equipament és un dels primers centres educatius de Catalunya que aplicarà el model d'integració dels nens de 3 a 16 anys en un mateix edifici, d'acord amb la filosofia que impulsa la nova llei d'educació. La urgència amb què el municipi necessita aquest equipament ha motivat la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat, en virtut del qual el municipi fa l'obra i el govern català en tornarà el cost quan pugui incloure l'actuació en el seu pressupost.

Una de les primeres tasques que s'han dut a terme ha estat fer el tancament del solar on es construirà l'equipament, situat al carrer Major cantonada amb Doctor Llarc, i on ja s'han col·locat els mòduls prefabricats de les casetes d'obres. Els operaris també han començat les tasques de desbrossament del terreny i el moviment de terres, passos previs a l'inici de la construcció de la zona d'infantil. Segons les bases tècniques de la convocatòria, aquesta part haurà d'estar enllestida a mitjan mes de juliol. L'edifici de la zona d'infantil estarà situat sobre el que fins ara ha estat l'accés al cementiri municipal. En aquest espai hi ha un camp d'oliveres que està previst mantenir i que s'ha inclòs en el disseny de la nova escola, però alguns arbres s'han hagut de traslladar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona