Finalitza la construcció de la nova escola de Cubelles, Mar i Cel

L'Ajuntament treballa en la recerca de terrenys per construir el segon institut

Segons informa l'Ajuntament de Cubelles, un cop l'edifici del Mar i Cel ha estat acabat, les darreres actuacions seran la col·locació dels paviments interiors, el sauló als patis i el muntatge dels equipaments esportius i la cuina. Quan s'hagin finalitzat aquestes tasques, i en espera de rebre els subministraments bàsics (aigua, llum i gas), el consistori ja podrà recepcionar l'obra. El Departament d'Educació també serà l'encarregat de moblar l'edifici. Segons el regidor d'Ensenyament, Joan Albet (CiU), tot estarà llest abans del setembre perquè l'escola pugui iniciar el curs amb total normalitat.

El centre obre portes amb dues línies de P3, P4 i primer de primària; la resta de cursos, fins a cinquè, són d'una sola línia, que passaran a dos progressivament. El regidor d'Educació anuncia que els pares i mares dels alumnes podran visitar el nou edifici en una jornada de portes obertes que es programarà el proper mes de juny.

La posada en marxa de les noves instal·lacions permetrà abandonar els mòduls prefabricats en la franja educativa de la primària. «Ja no falten places», explica Joan Albet, que assegura, però, que la següent aposta del municipi és millorar les condicions de la primera escola de Cubelles, la Charlie Rivel. Així, la idea és ampliar el centre perquè «es consolidi com a una escola de tres línies». «Pel que fa a les aules està bé, però fan falta més espais complementaris», explica el responsable d'Ensenyament. A banda d'aquesta ampliació, l'escola Charlie Rivel aconseguirà enguany que comencin les obres del nou gimnàs, reivindicat des de fa anys. Amb una inversió del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local, el gimnàs també farà les funcions de pavelló esportiu i cultural per al municipi.

L'institut, en mòduls

L'Ajuntament de Cubelles està treballant en la recerca de terrenys per construir un edifici per al segon institut de secundària Cubelles, les Vinyes. La idea del govern municipal (PSC, CiU i ERC) és que el nou centre estigui ubicat a l'entorn de l'escola Charlie Rivel, situada al passeig Vilanova, per què hi hagi «un equilibri» entre la distribució d'equipaments escolars del municipi. «Estem pendents d'intentar recuperar terrenys a través del nou pla general per cedir-los al Departament d'Educació», explica Joan Albet, que reconeix que l'Ajuntament no disposa actualment de cap espai on pugui construir-se el centre. En espera de disposar d'un edifici definitiu, l'institut les Vinyes veurà ampliades les seves instal·lacions provisionals a l'avinguda Onze de Setembre amb els mòduls que ja no necessitarà l'escola Mar i Cel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.